Savremena žena

Direktno.rs

18. 09. 2021. 10:52 5

Domaćica: Kad bi žene ugađale muževima ne bi bilo razvoda

Jedna Britanka je mnoge zgrozila odabirom životnog stila i tvrdnjom da mnogi brakovi propadaju zato jer se supruge ne podređuju muževima. Dok ceo svet teži ka većoj emancipaciji žena, ona voli da "živi u prošlosti".

Ona je žena koja je odabrala da živi život podređen suprugu i porodici. Bronte Raulingson (29) iz Velike Britanije ustaje ranom zorom kako bi suprugu Filu (35) i deci, Ameliji (9), Feneli (6) i 18-mesečnom Teodoru napravila doručak.

Od škole je odustala rano, prvo od troje dece je rodila sa 20 godina, a karijera je ne zanima. Uživa, kaže, u životu kakav ima. Suprug je vlasnik vodoinstalaterske radnje i brine o finansijama, a ona o porodici i kući. Uverena je kako se u takvom načinu života krije tajna dugovečnog braka i sreće.

- Verujem da je jedan od razloga tolikog broja neuspelih brakova i razvoda taj što se žene ne ponašaju onako kako muškarci žele. Znam da moj suprug voli da bude mažen i pažen. Voli to što sam ja prava žena, jer on tako može biti pravi muškarac. Mi zapravo uravnotežujemo jedno drugo - rekla je i šokirala mnoge svojom izjavom.

Dok se sve više žena u svijetu bori za svoja prava i ravnopravnost, ona je jedna od izuzetaka u današnjem društvu. Iako je imala odlične prilike u mladosti, pohađala je dobre škole i imala podršku roditelja, odustala je od karijere zbog svog uverenja da žene treba da budu u kući i brinu o porodici.

Njen dan započinje u 6 sati ujutro. Svima priprema za doručak ono što vole, tako da na stolu bude svega - od pečenih jaja, svežih palačinki, žitarica, kroasana, smutija...

Potom suprug ode na posao, deo dece u školu, a ona se baci na čišćenje, spremanje, odlazak po namirnice, pripremanje glavnog obroka... Uglavnom, njen radni dan završava se u 23 sata kad se malo opusti i ode na spavanje.

- Volim da budem sigurna da su svi srećni i zadovoljni. To je moj posao kao majke i supruge - rekla je i prisetila se reakcije porodice i prijatelja kad im je rekla da prekida privatno školovanje jer želi da postane majka.

- Mnoge moje školske kolege danas imaju velike karijere kao advokati i lekari, ali ja to nisam želela. Želela sam da budem majka i supruga, o tome sam sanjala još kao dete dok sam se igrala s lutkama. Fila sam upoznala na plaži kad sam imala 16 godina. Sa 19 sam ostala trudna, ali ne slučajno, oboje smo želeli da budemo roditelji - ispričala je.

- Moji roditelji su se jako razočarali kad sam im rekla kakve planove za život imam i da ne vidim smisao školovanja ako ne želim da gradim karijeru. Neću lagati, odnos s njima je bio vrlo napet neko vreme, jer su silno želeli da idem na fakultet. Ali, popravio se i danas smo jako dobri, oni često brinu o mališanima - dodala je.

Priznaje da, iako nije zaposlena u nekoj kompaniji, i dalje teško pronalazi malo slobodnog vremena za sebe. Kaže da bi mogla sebi da olakša život kad bi se oslanjala više na gotove i polugotove proizvode iz prodavnica, ali ona želi da njena porodica jede zdravu, domaće pripremljenu hranu. Takođe, trudi se da kuća uvek blista. Kupatilo i kuhinju čisti dva puta dnevno.

- Ne žalim se, uživam u svojoj ulozi žene u pravom smislu te reči. Svako sam bira kojim načinom života želi da živi, a ja sam želela tradicionalnu ulogu žene u stilu pedesetih - rekla je.

- Karijeru ne želim jer bi me ona udaljila od porodice. Znam mnoge ljude koji ostavljaju decu dadiljama, ali ja želim da budem tu za njih. Za mene fakultet i dobra karijera nisu najvažnije stvari na svetu kao nekima, i to je u redu. Ali ipak, u današnje vreme je toliki pritisak na žene da se infiltriraju u muško okruženje da se tradicionalna ženstvenost često podcenjuje i diskredituje. Mnogi smatraju kako nema smisla da obrazovane žene budu domaćice - dodala je, a prenosi The Sun.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati