Savremena žena
09. 09. 2021. 17:10 0
Krompirovu vodu svi prosipaju, a korisna je za kožu i kosu
Većina domaćica kada kuva krompir jednostavno baci vodu, a ispostavilo se da je ova tečnost višestruko korisna za zdravlje i lepotu.
Krompir bez guljenja detaljno operite, nemojte uklanjati koru jer ona sadrže veliku količinu vitamina C i B, kalijum, kalcijum, gvožđe, fosfor, bakar, sumpor, kao i fitonutrijente i organska jedinjenja.
Kako se priprema tečnost?
Dakle, krompir ne treba guliti, već samo dobro oprati i ukloniti "okca".
Sastojci za 4 porcije:
2 velika krompira
2 čaše vode
po želji i drugo povrće (celer, spanać, kupus)
Priprema: Isecite krompir na male komade. Dodajte vodu i kuvajte 2-3 minuta. Procedite tečnost, ostavite da se prohladi, pa stavite frižider na 2-3 sata. Promešajte i možete da je pijete.
Komentari 0
ostavi komentar