Savremena žena

Direktno.rs

18. 08. 2021. 09:11 0

Maska od vina čini čuda i za suvu i za masnu kožu

Osim što volimo da popijemo koju čašu vina posle ručka kako bismo se malo opustili, vino možemo koristiti i na drugačiji način - za negovanje kože.

Svako vino se razlikuje po sastavu i različite vrste vina odgovaraju različitim tipovima kože.

Za osobe koje imaju dosta akni, crveno vino je pravi izbor jer sadrži visoku koncentraciju polifenola resveratrola koji smanjuje upale.

Za suvu kožu

Ako imate suvu perutavu kožu, pomešajte šoljicu crvenog vina sa čašom vode. Nakon svakog tuširanja ovu smesu nanesite na kožu i ostaviti da deluje pet minuta, pa potom isperite. Masku za suvo lice napravite mešajuči tri kašike crvenog vina, pola kašike gela aloe vere i kašiku meda.

Suvoj koži pomaže i belo vino. Masku pravimo tako što pomešamo četvrtinu šoljice suvog belog vina, šoljica sirćeta i tu smesu dodajte u svoju kupku.

Za masnu kožu

U slučaju da imate masnu kožu, pomešajte tri kašike crvenog vina sa malo jogurta i to nanesite na lice i vrat. Neka deluje 15-ak minuta zatim isperite mlakom vodom.

Mora se naglasiti da prirodni konzervans tanin, koji se sastoji u crvenom vinu, može ponekad  izritirati osetljivu kožu.

Zato je bolje da skuvate kamilicu u belom vinu, zatim sklonite i čekajte da se skroz ohladi. Tečnost koristiti kao toner. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati