Savremena žena

Direktno.rs

09. 06. 2021. 12:57 1

Pet saveta da parfem leti duže traje

Elizabet Ričards, stručnjak za parfeme, otkrila je nekoliko saveta o tome kako ih treba koristiti leti, da biste zadržali miris na sebi što duže zbog vrućine i znojenja.

Stavljajte ga slojevito

Umesto samo jednog nanošenja, pokušajte da ga stavite više puta odjednom i na što više različitih mesta. Takođe, ona savetuje da iskombinujete nekoliko različitih parfema kako biste napravili jedinstvenu notu mirisa. Od mnogih proizvoda koje nanosite ujutru, poput hidrantnih krema i gelova, zavisi kakav će biti miris vaše parfema kad se nanese na telo i koliko dugo će moći da se zadrži.

- Svaki miris ima različite karakteristike i nošenjem više od jednog parfema u isto vreme možete stvoriti svoj vlastiti miris. Note koje uključuju bosiljak, cvet narandže i citrus su sinonim za leto i savršeno se uklapaju jedni sa drugima - objašnjava Elizabet.

Nanesite ga na različite delove tela

Nemojte nanositi parfem samo na vrat. Nanesite ga na više različitih mesta na telu kako bi vam miris trajao što duže.

- Leti vrućina može uticati na isparavanje parfema, pa bih preporučila da svoj omiljeni miris prskate na više mesta. To će vam pomoći da se miris duže oseća, a možete ga naprskati i po kosi - dodaje ona.Parfem leti možete držati u frižideru

Zbog sunčeve svetlosti, ali i vlage, mirisna nota parfema može da se pokvari, a to će vremenom početi da utiče i na miris.

Elizabet preporučuje da svoje omiljene parfeme čuvate u frižideru ili na suvom i hladnom mestu. Hlađenje parfema koji ima osvežavajuće mirisne note će mu dati maksimalni učinak.

Hidrirajte telo

Hidrirana koža je odlična baza za stvaranje mirisa. Tuširajte se i time hidrirajte telo kako bi vaš omiljeni parfem duže ostao na vašem telu. Tuširanje hidrira kožu, što doprinosi pojačavanju mirisa.

Ne prskajte i ne trljajte previše zglobove

Možda mislite da je obilno prskanje vašeg omiljenog parfema najbolji način da se oseća duže. Međutim, ovo nema nikakav prekomerni efekat, pa samim tim samo trošite poizvod.

Vrućina pojačava miris, pa rizikujete da nakon nekog vremena postane preintenzivan. Ako želite da nosite puno parfema, onda je lagan i svež miris najbolja opcija za letnje mesece.

Elizabeth takođe predlaže da posle prskanja ne trljate zglobove, jer to utiče na miris.

- Trenje i toplota mogu uticati na miris, zbog čega će miris izgubiti oštrinu. Naprskajte parfem i pustite da vam uđe u kožu - savetuje Elizabet, piše "Daily Mail".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati