Savremena žena

Direktno.rs

27. 05. 2021. 06:34 2

Najpopularniji parfemi 2021: Ne kupujte ih loše volje

Parfem je nezaobilazan dodatak svakoj modnoj kombinaciji, bilo da se radi o ležernoj dnevnoj ili elegantnoj, večernjoj. Parfem snažno utiče na utisak koji ostavljamo na druge, a određene životne situacije neretko pamtimo upravo po mirisu koji nas je tada okruživao.

Listu najomiljenijih parfema uradio je insights.stylight.com tako što je analizirao kupovne navike i potražnju svojih 120 miliona godišnjih korisnika.

Na osnovu dobijenih podataka složili su listu sedam najpopularnijih ženskih mirisa za 2021. godinu. Reč je o parfemima koji ilustruju ovaj tekst, poređani su od prvog do sedmog mesta.

Iako je popularnost nekim ljudima važna, takođe je bitno da odaberete miris koji baš vama odgovara. Savete o tome ima francuska stručnjakinja za parfeme Fani Bal koja radi za luksuzne marke kao što su Givenchy i Issey Miyake, prenosi t-portal.

Mnoge prilikom odabira parfema preplavi ogroman izbor, a Fani Bal kaže da postoji savet koji uvek treba slediti: pre nego što uđete u parfimeriju, obratite pažnju na svoje raspoloženje jer loše raspoloženje, verovali ili ne, kvari svaki miris.

Naime, vrlo često pamtimo preko mirisa, a ako ste loše raspoloženi parfem koji ste tada isprobali uvek će vas asocirati na negativna osećanja.

Zato zapamtite: nikada ne idite u parfimeriju loše volje.

Fani Bal je tokom karijere radila s brojnim velikim imenima i ikoničnim mirisima, a smatra da iako je tržište sve veće i veće, postoje parfemi koji predstavljaju vrlo specifičan stav prema životu, svojevrsne ikone u svetu mirisa. "Važno je da se mirisi kreiraju u skladu s duhom vremena kako bi ostali moderni, a kako bi ostao uzbudljiv potrebno je dodati i malo iznenađenja", objašnjava Fani.

Ova stručnjakinja za parfeme podseća: "Postoji izreka Koko Šanel koja kaže: Žena treba da nosi parfem gde god želi da je poljube. Tako ja to radim. Ne postoje stroga pravila".

Napominje kako ljudi najčešće ostaju verni istim, ili vrlo sličnim mirisima, pa ako planirate nekome da kupite parfem kao poklon, zavirite na policu s parfemima te osobe, to je obično najbolji putokaz.

Prilikom nanošenja i nedugo nakon toga dominira uglavnom voćna gornja nota, nakon dva ili tri sata cvetni elementi dolaze na svoje i kako jačaju možete primetiti tople, teške nijanse poput drveta ili vanile. 'Najvažnije je da na kraju dana možete dobro osetiti miris - i da ga volite i nakon sati nošenja. Ako volite kako vaš parfem miriše ujutro, ali ne i uveče, treba da preispitate svoj izbor,' napominje Fanny.

Parfemska industrija trenutno se u velikoj meri oslanja na održivost proizvodnje, sastojci se uglavnom proizvode prirodno, a proizvođači mirisa žele da tačno znaju odakle dolazi sirovina i obraćaju pažnju na njihov ekološki uticaj. Prema Fannynim rečima u trendu bi mogli biti 'gurmanski' parfemi, odnosno slatki mirisi, koji često podsećaju na poslastice. Prijatni, topli parfemi u kojima prevladava vanila vrlo su popularni jer su prijatni i odišu udobnošću.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati