Savremena žena

Direktno.rs [ Izvor: Mondo.rs ]

28. 04. 2021. 13:48 11

"Unakažena sam za ceo život": Htela da podigne kapke

Želela je samo da malo podigne kapke, a tretman se zbog nestručnosti samozvane doktorke završio katastrofalno.

Glavna tema svih media pre nešto više od mesec dana bila su iskustva žena iz jednog salona lepote, a kojma je nakon nestručno vođenih tretmana unakaženo lice. Dame su podigle glas protiv "nadrilekara" koji obećavaju bezbolne tretmane ulepšavanja, a sa katastrofalnim posledicama.Svoje jezivo iskustvo opisala je i Željana Milanović, jedna od "žrtava" kozmetičkog tretmana, koja je sa još sedam devojka podnela tužbu protiv vlasnika kozmetičkih salona koji joj je unakazio lice. Ona je salon našla preko Instagrama gde su ga reklamirale i poznate ličnosti.Željana Milanović juče se obratila prisutnima na konferenciji za štampu regionalnog udruženja interdisiplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije, lekara koji su rešili da se bore protiv nadrilekarstva u Srbiji.

- Nažalost sam pala u ruke jedne nadrilekarke koja je jako lepo organizovala celu predstavu, salon koji je bio jako lepo urađen, slike za koje sam kasnije saznala da su fotošopirane, reklame koje su plaćene i nažalost ja sam nasela na sve to - započela je svoju ispovest o užasu koji je preživela.

U salon je došla zbog jednostavne korekcije - podizanja kapaka, a koja se okončala katastrofom - spaljenim kapcima.- Intervencija je bila jako bolna, a posle nje sam ostala unakažena. Jezivo je izgledalo. Mesecima posle tog zahvata sam oči skrivala kosom, stavljala puder, nisam izlazila napolje - priča.

Željana napominje da su 50 žena i muškaraca naseli na istu priču kao i ona, i da je saznala za njih preko instagram stranice koju je otvorila za podršku žrtvama nadrilekarstva.

- Ja sam završila sa trajnim opekotinama na kapcima, koje i dan danas saniram uz veliki broj lasera, koji ni malo nisu jeftini, krema, melema... Vlasnica je odbila da mi tretira ožiljke. Ovo oštećenje kapaka će ostati do kraja života. Jesam ja sredila maksimalno koliko sam mogla, ali, nažalost posledice će ostati do kraja života - priča Željana.Kako se ispostavilo, to nije bilo najgore što joj se desilo.

- Pored toliko žrtava i pored naše zajedničke borbe protiv nadrilekarstva, svi ti nadrilekari koji su otkriveni su napravili instagram stranicu preko koje dodatno omalovažavaju žrtve, lekare koji su mnogo godina i truda uložili u svoje obrazovanje. Tako da svi trpimo pretnje od njih, kako bi zaustavili sve ovo - ističe Milanović.

Situacija je eskalirala kada je otkriven jedan nadrilekar koji je falsifikovao ličnu kartu, otvorio ordinaciju, bavio se ozbiljnim operacijama...

- Taj čovek se bavio liposukcijom između ostalog i iza sebe je ostavio veliki broj žrtava - kaže Željana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati