Savremena žena

Direktno.rs

25. 04. 2021. 07:32 0

Loše navike koje štete vašoj kosi: Pet najčešćih

Bez obzira na negu i pomno odabrane proizvode vaša kosa i dalje izgleda beživotno, često puca i gubi na sjaju? Možda na svakodnevnom nivou pravite nesvesno greške koje se mogu negativno odraziti na zdravlje i izgled vaše kose.

Koliko dajete, toliko i dobijete - kada je nega kose i kože u pitanju ova izjava je i te kako tačna. Retki su oni koji uz pomoć dobrih gena ne moraju da preterano pažnje pridaju nezi. Onaj većinski deo ulaže novac u razne proizvode i pomno prati na koji način neguje kosu. Ali, nekad se dogodi da uprkos svemu kosa i dalje deluje nezdravo i beživotno. Često se odgovor skriva na sasvim neočekivanom mestu.

Konstantno dirate kosu

Niste zadovoljni razdeljkom pa po ceo dan dirate i premeštate pramenove kose? Smetaju vam šiške pa ih često sklanjate s čela? Bez nekog razloga redovno prolazite prstima kroz kosu? Sve su to loše i nepotrebne navike koje ne idu u prilog vašoj kosi. Negativne posledice mogu biti ispucali vrhovi i širenje prljavštine.

Nikad ne čistite svoju četku ili češalj za kosu

Kada ste poslednji put oprali četku ili češalj koji redovno koristite? Pomagala ovog tipa treba redovno i temeljno prati. Ne samo da se na njima zadržavaju otpale vlasi, na njima se nalaze ostaci proizvoda za stilizovanje kose, ali i odumrle ćelije kože. Perite ih redovito šamponom kojim perete i kosu.Koristite pogrešne proizvode za kosu

To što je pojedini proizvod popularan ili ga vam je preporučila prijateljica, ne znači da će jednako dobro odgovarati i vama. Pre svega treba znati koji tip kose imate i s kojim se problemima nosite. Posle toga isprobajte više proizvoda i kombinacija kako biste došli do onog idealnog.

Perete kosu vrućom vodom

Vruća voda je najgori neprijatelj ne samo kože nego i kose. Zbog visokih temperatura vlasi gube zaštitna ulja koja su im neophodna. Dolazi do gubitka elastičnosti i pucanja kose. Uvek koristite toplu i mlaku vodu.

Prejako stežete kosu

Obožavate visoki konjski rep ili urednu punđu? Pripazite da previše ne stežete kosu jer tako štetite korenu vlasi. Takođe, pripazite kakvu gumicu koristite, najbolje bi bilo koristiti mekane i glatke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati