Savremena žena

Direktno.rs [ Izvor: The Sun ]

27. 03. 2021. 16:22 4

"Pandemija mi je uništila odnos sa tetkom"

Od kako je pandemija zavladala svetom mnogi mladi su primoreni, iz bezbednosnih razloga, da se udalje od starijih članova porodice. Iako su bile nerazdvojne, zbog ove situacije jedna tinejdžerka i tetka su postale praktično stranci.

- Nekada smo tetka i ja bile nerazdvojne, stalno sam dolazila kod nje na čaj i dopisivale smo se do kasno u noć. Pošto živim sa mamom, svakog Božića nas dve smo joj dolazile u goste - ispričala je anonimna Britanka (17).

- Ali od kako je pandemija u jeku ona je preplašena. Strahuje da će se razboleti i maksimalno poštuje sve zaštitne mere. 

Britanka je pokušala da dočara tetkin strah pa je rekla: "Jednom sam se slučajno zakašljala, ona je odmah skočila i prodrala se 'Nemoj da širiš tvoju koronu po meni', odmah je nazvala moju majku da dođe po mene i da me vodi kući."Dodala je da tetkin muž ima dijabetes i da je na početku mislila da ona samo želi njega da sačuva, ali sada se preispituje - zato se mlada devojka obratila psihoterapeutkinji u potrazi za savetom kako da se postavi i popravi odnos sa tetkom.

- Pandemija je uticala na mnoge, izmenila nam je živote, ponašanja pa čak i mentalno zdravlje. Ako njen muž ima dijabetes, onda pripada ugroženoj grupi, samim tim njen strah je opravdan jer se plaši da će ga izgubiti. Pokušaj da je razumeš i neguješ vaša dopisivanja. Proćiće i ovo - odgovorila je psihoterapeutkinja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati