Savremena žena
24. 03. 2021. 06:00 1
Prva voda u kojoj se kuva pasulj NIJE za bacanje: Čini čuda!
U neka davna vremena, kada nisu postojala kupovna sredstva, domaćice su čistile dom najčešće hranom. Pa tako su svežim hlebom prale zidove, kamene podove mlekom, a prozori se čistili krompirom.
Danas znamo da su sirće, limunov sok i soda bikarbona moćna sredstva za čišćenje gotovo svih površina i aparata u kuhinji i kupatilu, a retko ko zna da i pasulj može da bude koristan. Zapravo, voda u kojoj se ova namirnica kuvala.
Znate kako kada kuvate pasulj, onu prvu vodu bacite? E pa, nemojte više, samo je procedite od eventualnih ljuski koje je povrće pustilo, i pomešajte sa vrelom vodom.Ova mešavina čini čuda za staklene površine - od prozora, preko ogledala, pa sve do posuđa. Predmete dobro poprskajte mešavinom, istrljajte sunđerom, pa isperite.
Za nešto jači "dezinfekcioni" efekat i kod upornijih fleka, možete u smesu dodati i malo alkoholnog sirćeta.
Komentari 1
ostavi komentar