Savremena žena

Direktno.rs [ Izvor: yumama ]

23. 11. 2020. 13:15 0

"Rođen teget, nije zaplakao. Nisu hteli odmah da me porode!"

"Moj dečak je ostao 10 dana u bolnici zbog njihove greške - greške lekara", otvoreno je ispričala svoju priču jedna mama koja se porodila u Beogradu.

Ja sam se tamo, u Višegradskoj, sa prvom bebom porodila u septembru 2018. godine.

Tačno je da je jako zapušteno i da su im toaleti u sobama gde borave porodilje sa bebama jako prljavi. Ja se, sva sreća, nisam kao mnoge ženice zarazila bakterijom. Ali moj dečak je ostao 10 dana u bolnici zbog njihove greške - greške lekara.

Naime, ja sam primljena u porodilište uveče u jedan sat sa naprslim vodenjakom. Priključili su me na CTG, ali ništa više. Nisu hteli da me porode.

Porodila sam se prirodno tek sledećeg dana u 17 h. Dečak je rođen teget, nije odmah zaplakao i imao je pupčanu vrpcu obmotanu oko vrata pet puta!

Mogao je da se uguši, iz razloga što nisu hteli odmah da me porode. Sav je bio naduven i otekao, otvorio je oči posle sedam dana. Na sve to je dobio infekciju o kojoj nam nisu ništa rekli, sem da se dešava. Kasnije je dobio i žuticu.

Meni nisu dali da ostanem sa njim, a on je zadržan 10 dana. Lekari koji vode vizitu su užasni. Ponašaju se kao da je njihova bolnica, a mi smo tamo jad i beda.

Pa, mogu reći da im doktori iz vizite nisu uopšte prijatni. Ja sam izašla posle 4 dana, a bebac je ostao tih 10 dana. Išla sam na podoje dva puta dnevno, ujutru i po podne.

Ako zakasnim minut na podoj, a znate kakav je saobraćaj u Beogradu, oni ga nahrane i ja sedim tamo i gledam kako spava. Nemaju edukaciju po pitanju dojenja. Samo se pojavi jednom sestra za laktaciju da pita da li imamo mleka i to je to.

Veoma su nezainteresovani i grubi.

Imali smo poteškoća sa dojenjem kada je izašao iz bolnice, iz razloga što je dobio kandidu u ustima od antibiotika. Morala sam preko flašice da mu dajem mleko, a bio je i na dohrani. Obično smo mu uveče davali jedan obrok da bismo odspavali.

Sa sedam meseci je sam izbacio i nastavio da siki do 18. meseca.

Sad nam stiže drugi bata u februaru. Valjda će biti bolje!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati