"Rođen teget, nije zaplakao. Nisu hteli odmah da me porode!" | Savremena žena | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Savremena žena

Direktno.rs [ Izvor: yumama ]

23. 11. 2020. 13:15 0

"Rođen teget, nije zaplakao. Nisu hteli odmah da me porode!"

"Moj dečak je ostao 10 dana u bolnici zbog njihove greške - greške lekara", otvoreno je ispričala svoju priču jedna mama koja se porodila u Beogradu.

Ja sam se tamo, u Višegradskoj, sa prvom bebom porodila u septembru 2018. godine.

Tačno je da je jako zapušteno i da su im toaleti u sobama gde borave porodilje sa bebama jako prljavi. Ja se, sva sreća, nisam kao mnoge ženice zarazila bakterijom. Ali moj dečak je ostao 10 dana u bolnici zbog njihove greške - greške lekara.

Naime, ja sam primljena u porodilište uveče u jedan sat sa naprslim vodenjakom. Priključili su me na CTG, ali ništa više. Nisu hteli da me porode.

Porodila sam se prirodno tek sledećeg dana u 17 h. Dečak je rođen teget, nije odmah zaplakao i imao je pupčanu vrpcu obmotanu oko vrata pet puta!

Mogao je da se uguši, iz razloga što nisu hteli odmah da me porode. Sav je bio naduven i otekao, otvorio je oči posle sedam dana. Na sve to je dobio infekciju o kojoj nam nisu ništa rekli, sem da se dešava. Kasnije je dobio i žuticu.

Meni nisu dali da ostanem sa njim, a on je zadržan 10 dana. Lekari koji vode vizitu su užasni. Ponašaju se kao da je njihova bolnica, a mi smo tamo jad i beda.

Pa, mogu reći da im doktori iz vizite nisu uopšte prijatni. Ja sam izašla posle 4 dana, a bebac je ostao tih 10 dana. Išla sam na podoje dva puta dnevno, ujutru i po podne.

Ako zakasnim minut na podoj, a znate kakav je saobraćaj u Beogradu, oni ga nahrane i ja sedim tamo i gledam kako spava. Nemaju edukaciju po pitanju dojenja. Samo se pojavi jednom sestra za laktaciju da pita da li imamo mleka i to je to.

Veoma su nezainteresovani i grubi.

Imali smo poteškoća sa dojenjem kada je izašao iz bolnice, iz razloga što je dobio kandidu u ustima od antibiotika. Morala sam preko flašice da mu dajem mleko, a bio je i na dohrani. Obično smo mu uveče davali jedan obrok da bismo odspavali.

Sa sedam meseci je sam izbacio i nastavio da siki do 18. meseca.

Sad nam stiže drugi bata u februaru. Valjda će biti bolje!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Press zvonce

Zoran Živković [22.01.2021.]


Video dana

Negde u Rusiji...

Anketa

Da li je država efikasna u borbi sa mafijom?

Rezultati