Savremena žena

Direktno.rs

02. 08. 2020. 15:32 0

Bočica ovog parfema prodaje se svakih pola minuta

"Šanel 5" je nastao pre 99 godina, a kvalitet ovog parfema je i dalje prisutan u svetu mirisa.

Možda se svima ne sviđa, ali veruje se da kada je reč o svetu lepote, postoji jedan parfem koji bi baš svi trebalo da probaju, a to je "Šanel 5".

Popularnost ovog kultnog parfema nije se dogodila preko noći, a nastao je pre gotovo 100 godina, 1921. Zahvaljujući Gabrieli Koko Šanel, čija je modna filozofija jednako važna danas kao i pre sto godina.

U to vreme Šanel je želela da ponudi ženama atipičan miris, sastavljen od samo jedne ili dve jednostavne note, a ne cvetnog mirisa. A priča iza imena je posebna, umesto pesničkih imena, odlučili su da imenu doda broj pet.

Nju su veoma zanimali znakovi i simboli, pa je predstavila svaku novu kolekciju na određen datum, obično 5. februara ili 5. avgusta.Parfem koji je nastao postao je najznačajniji parfem na svetu. Bio je to instantni uspeh koji je preživeo do danas, čak se veruje da se na svakih 30 sekundi negde u svetu proda po jedna bočica ovog parfema.

Parfem je s vremenom postao omiljen izbor mnogih slavnih dama poput Marilin Monro, Viktorije Bekam, Rouzi Hantington Vajtli, Eve Mendes, Nikol Kidman, Džesike Albe, Klaudije Šifer i Selin Dion ...

Pored toga što ima veliku grupu fanova, Šanel je uspela da održi kvalitet parfema tokom godina, a ono što je zamišljeno i stvoreno kao jedinstveni miris sada je sopstvena kolekcija parfema, koju čine originalni Šanel broj pet, zatim Šanel broj pet Eau de Parfum, Šanel broj pet plavi, Šanel broj pet L'Eau de Toilette, koji je malo lakši od originala, piše “WhoWhatWear”.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati