Savremena žena

Direktno.rs

26. 03. 2020. 15:27 0

IZOLACIJA "Ne diraj moj laptop"

Deca Nataše N. (43) prate onlajn nastavu, pišu domaće i referate, suprug i ona rade od kuće i trude se da iznesu kako treba aktuelni trenutak.

Što je najvažnije zdravi su, pa je logično da ispunjavaju obaveze.

Međutim, dan za danom, sede njih četvoro kod kuće i neočekivano se stvorila velika tenzija oko nečega što je do nedavno (uglavnom) skupljalo prašinu u njihovom domaćinstvu.

Čiji je bolji, koji se gasi, kome više treba, definitivno ćemo kupiti još jedan... Reč je, ako do sad niste shvatili, o računarima.

Deca domaće zadatke šalju mejlovima, uključuju se u grupne časove kroz programe koji od preopterećenosti pucaju.

Nataša i njen suprug sede za računarom najmanje osam sati dnevno, a sa posla im traže da pošalju i dnevnik aktivnosti.

Tu su i virtuelna dešavanja iz svih oblasti društvenog života, pa su sve češće situacije u njihovoj kući u kojima se objašnjavaju sa decom kome je neophodniji laptop.

- Juče suprug na kratko ustao od stola, a mlađa ćerka to iskoristila da im zameni računare. Uf, kakava galama je nastala... Prvo što sam pomislila je kako je u porodicama koje uopšte nemaju računare? - prepričava Nataša.

Njenoj drugarici su kod kuće instalirali firmin kompjuter kad je odlučeno da se više ne radi iz kancelarija, ali i kod njih je rasprava među ukućanima iz istog razloga svakodnevna.

- Prvo smo se svi pravili ludi, ko prvi njegovo i nismo se mnogo sudarali. Deca sednu na kratko, ja pauziram toliko, ali to više nije moguće. Kao što smo navikli na naše telefone, sve se više nerviram kad mi ulaze u računar - priča Marija T. (39) Natašina drugarica.

Sve je bliža, kako kaže, odluci da kupi još jedan laptop, jer će situacija izgleda potrajati. Ipak, tanak kućni budžet ne dozvoljava da se u ovom trenutku zaleće sa bilo kakvom kupovinom.

- I tako, "otimaćemo se" ovih dana i ne žalimo se, samo konstatujemo kako se lako promene životne okolnosti, pa sam tim i potrebe svakog domaćinstva - rekla je Nataša.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati