Putovanja

Direktno.rs

07. 12. 2021. 15:30 0

Mišelin vodič uvrstio Beograd: Da li su ovo najbolji restorani?

Mišelin vodič Beograd 2021, predstavljen danas, donosi izbor od 14 restorana - od onih fensi, preko onih u tržnim centrima, pa do restorana u bivšoj carinarnici... Dva se posebno izdvajaju.

Kako je istaknuto na sajtu prestižnog gastro vodiča Mišelin (Michelin), geografska pozicija između Istoka i Zapada i bogata istorija, uticali su na moćnu i raznovrsnu kulinarsku kulturu prestonice Srbije, u kojoj obiluju turski, mađarski i drugi balkanski uticaji.

"Protekle dve godine bile su teške za ugostiteljski i turistički biznis, a ova prva selekcija Beograda je ujedno i prvi korak ka jačanju lokalne industrije, zato što je potencijal ovde prisutan, sa mladim talentima koji su spremni da zablistaju. Novootkriveni dinamizam i važnost gastronomije za stanovnike Beograda rezultiraju srdačnim i obuhvatnim gastronomskim iskustvima u restoranima, koja želimo da delimo sa našim čitaocima i mi se radujemo daljem napretku", rekao je Gvendal Pulen, internacionalni direktor Mišelin vodiča.

U selekciju je ušlo 14 beogradskih restorana, od kojih su dva posebno istaknuta.

Iva Nova balkanska kuhinja , predstavljena kao "komšijski kafe-restoran", ponela je oznaku Michelin Bib Gourmand, koja se dodeljuje restorinima vrhunskog gastronomskog kvaliteta koji nude odličnu vrednost za uloženi novac.

"U ovom restoranu modernog izgleda, gurmani mogu uživati u tradicionalnim, zdravim balkanskim receptima koji su suptilno prefinjeni", navodi se u vodiču.

Drugi, restoran Bela Reka, istaknut je zbog „posvećenosti održivom razvoju“.

"Cilj ove ustanove u centru grada je promocija lokalnih poljoprivrednika i proizvođača i očuvanje identiteta tradicionalne srpske kuhinje. Salaš, koji se nalazi na Homoljskim planinama, nudi prelepu ponudu mesa i sireva, uz koje su i vina sa njihovog imanja".

Na listi Mišelin preporuka su i Salon 1905, Gušti mora, JaM, Enso, Homa, Magellan, The Square, Legat 1903, Ebisu, Comunale Cafè e Cucina, Mezestoran Dvorište i Langouste.

Odabir restorana u Beogradu obavili su anonimni i nezavisni inspektori, a restorani su vrednovani u skladu sa opštim i ujednačenim kriterijumima Mišelin vodiča.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati