Putovanja

30. 11. 2021. 14:17 2

Auto parkiran 47 godina: Postaje spomenik

Automobil koji je 47 godina parkiran na istom mestu na ulici postao je turistička atrakcija i lokalna znamenitost Italije. Faktički, danas predstavlja simbol grada. Te 1974. godine, Anđelo Fregolent parkirao je svoj automobil kod kioska koji je držao sa svojom ženom u gradu Koneljano i nikada se nije vratio u njega niti ga pomerio sa tog mesta.

Fregolent, koji danas ima 94 godine, ostavio je svoju plavu “lančiju fuliju” na ulici kada je par otišao u penziju.

Od tada, auto je postao atrakcija za turiste i stanovnike grada koji dolaze da uslikaju selfije pored njega. Fotografije su na društvenim mrežama postale viralne, pa je ovaj “oldtajmer” postao i orijentir.

– Vodio sam kiosk ispred kuće 40 godina zajedno sa svojom suprugom Bertilom, 10 godina mlađom od mene – rekao je Fregolent za italijanski list Il Gazetino.

Njegova supruga, Bertilja Modolo, našalila se za novine da Fregolent voli auto kao da mu je druga žena.

– Kada sam započeo posao, bio sam srećan što je “lančija fulvija” parkirana odmah ispred, jer sam lako istovario novine iz gepeka i uneo ih unutra – dodao je Anđelo.

Lokalni stanovnici kažu da je automobil postao ikona u gradu.

– Auto je tamo parkirano od kada sam išao u školu – rekao je Luka Zaja, 42-godišnji stanovnik.

Premešta se posle 5 decenija

Ipak, posle promene zakona o putevima i više rasprava, gradski zvaničnici su sada odlučili da premeste automobil nakon skoro pet decenija.

Uklonjen je 20. oktobra i prebačen na sajam automobila u Padovi odakle je poslat u radionicu da bude pažljivo restauriran i da se popravi šteta od 47 godina stajanja napolju.

Nakon toga, biće postavljen baš kao spomenik ispred lokalne škole odmah pored kuće Anđela i Bertile – što znači da će moći da se dive svom starom automobilu sa prozora posmatraju dok turisti prolaze pored njih da slikaju selfije.

Prošlog meseca je i Pjero Garbeljoto, koji se kandidovao za gradonačelnika Koneljana, posetio “fulviju” kako bi napravio selfi sa njom.

Vozilo je čak zaslužilo i oznaku na Gugl mapama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Džekpot

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati