Putovanja

Direktno.rs

26. 11. 2021. 16:13 1

Na listi najboljih destinacija za 2022. i Srbija

Srbija se našla na prestižnoj listi najboljih destinacija za odmor za 2022. godinu. Baš zato što su putovanja u proteklom periodu drugačija, zbog pandemije i ograničenja koja su aktuelna, tvorci liste Cntraveller, na kojoj se našla i naša zemlja, potrudili su se da uzmu u obzir destinacije koje će moći da odgovore na mnoge zahteve putnika.

I bez obzira kako neko zamišlja svoje putovanje iz snova, na ovoj listi može pronaći baš onu destinaciju, koja će u potpunosti i moći na sve te zahteve da pruži najbolji mogući odgovor.

Za ljubitelje kulture, predložen je norveški grad Oslo, zatim Nju Orleans i Egipat kao destinacija. Kingston na Jamajci odličan je način za upoznavanje zemlje koja naredne godine obeležava šest decenija od proglašenja nezavisnosti. Špansko ostrvo Menorka je još jedna od destinacija, koja se našla na Cntraveller listi.

Kao destinacije najbolje za gurmane, osim Srbije, okarakterisane su i britanski grad Birmingem i ostrvo Džersi. Te grad Bend, u američkom okrugu Oregon, kao i irski okrug Tiperari.

Nisu zaboravljeni ni ljubitelji avantura. Centralna Tanzanija, ostrvo Sikijor na Filipinima, najstarija tropska prašuma u Australiji, Dejntri, Kvinslend. Peking je još jedna destinacija odabrana za ljubitelje avantura, kao i Sijeras Čikas u Argentini, Hačinohe u Japanu i drugi po veličini grad na području Litvanije, Kaunas.

Tajlandski arhipelag Trang, Edinburg, grčko ostrvo Samos, Almere u Holandiji i ostrvo Stjuart na Novom Zelandu su destinacije odabrane za porodični odmor u toku 2022. godine.

Mišelinov vodič prvi put u Srbiji

Nakon odlaganja, očekuje se da Mišelin baš u našoj zemlji lansira vodič za nastupajuću godinu. Poseban akcenat su autori ove liste, na kojoj se našla i Srbija, usmerili na prestonicu, grad koji i jeste privukao pažnju ljudi iz Mišelina.

Prošaran uticajima mnogih naroda, Beograd je grad bogate istorije i kultura, ali i mesto na kome se mogu videti ostaci zgrada stradalih tokom zločinačkog bombardovanja naše zemlje od strane NATO snaga, u čijoj blizini se nalaze i stara zdanja i moderne zgrade, ali i ugostiteljski objekti sa odličnom ponudom.

Upravo to se odražava i na gastronomsku ponudu, uz napomenu da je lokalno stanovništvo vrlo ponosno na svoju tradicionalnu kuhinju, iako prihvataju da isprobaju i nove ukuse.

Svako može da pogodi ko će se naći na Mišelinovoj listi za sledeću godinu, navedeno je u tekstu, ali postoje imena koja plasiraju poznati blogeri i vodiči.

Izvan grada, plodne ravnice i brda Srbije daju joj pravo bogatstvo, pa ne čudi što se u zemlji gaje neke od najboljih sorti grožđa. Naći ćete više od 30 vinarija u Negotinu. Najviše ih ipak ima na obroncima Fruške Gore, gde se proizvodi i izuzetan šardone, a u toku je kampanja da se čuvene pimnice, korišćene za skladištenje vina, uvrste na listu svetske baštine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati