Putovanja

Direktno.rs

08. 09. 2021. 13:15 2

Trikovi hotela sa pet zvezdica primenjivi u stanovima

Ima li šta lepše nego kad se vikendom probudite u svom krevetu znajući da su naredna dva dana tu za uživanje? Uz par trikova, možete ovaj ugođaj dovesti na sasvim nov nivo i onda provesti dodatnih sat vremena u sobi koja podseća na onu iz hotela sa pet zvezdica.

Direktorka dizajna koja radi za Christy, Lusi Ekrojd sastavila je listu saveta koji se mogu prekopirati iz luksuznih hotela i primeniti u stanovima i kućama.


Uložite u kvalitetnu i mekanu belu posteljinu

Prva stvar na koju pomislimo kada je luksuzna hotelska soba u pitanju, jeste dobar krevet sa mirišljavom, mekom i belom posteljinom. Zato nabavite sebi posteljinu zbog koje ćete jedva čekati da uskočite u krevet, a ujutru nećete želeti da ga napustite. Odlučite se za čist pamuk sa velikim brojem niti, koji će pomoći u regulisanju temperature i nivoa vlage. Osim toga, osećaj na koži je mnogo glatkiji u odnosu na sintetičke materijale.

Jastuci i jastučići

Umesto jednog jastuka koji obično koristite, dodajte ležaju više malih i velikih jastuka koji će učiniti da on i vizuelno izgleda luksuznije. Na bračnom krevetu je optimalno imati oko pet, šest jastuka, poređanih po veličini – najveći pozadi, a najmanji napred.

Mirisi

Ovo je nešto što hoteli najbolje rade, a što našim domovima može nedostajati ponekad – sposobnost da se stimulišu sva čula odjednom. Miris je ključan za postizanje raspoloženja, a takođe može pomoći u uspavljivanju.

Lavanda je odavno poznata kao popularan miris za spavanje jer ima umirujući efekat na nervni sistem.

Boje u sobi

Hoteli mnogo razmišljaju o paleti boja spavaće sobe i emocijama koje žele da izazovu kod svojih gostiju. Ako zaista želite da unesete osećaj luksuznog hotela u svoju spavaću sobu, trebalo bi da prilagodite boje u svojoj sobi onom osećaju koji želite da postignete. Luks hoteli obično biraju neutralne, svetle nijanse koje ostavljaju utisak čistog i prozračnog.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati