Putovanja

Direktno.rs [ Izvor: rts.rs ]

26. 05. 2021. 10:38 0

Grčka dočekala prve srpske turiste: Sve granice otvorene

Kao što je i obećano, Grčka je primila prve srpske turiste. Ide se individualno, ali i autobuskim prevozom. Oba ulaza u Grčku - iz Bugarske i iz Severne Makedonije rade punim kapacitetom.

Prvi izveštaji govore da se na granicama ne čeka ako imate potrebna dokumenta, a to je Personalni lokacijski formular koji čine lični podaci, podatak o vakcinaciji ili pcr test, mesto i dužinu boravka i granični prelaz.

Obrazac se preuzima onlajn sa sajta grčke ambasade. Dan pre puta dobija se onlajn potvrda sa kojom se prelazi granica. Deci do pet godina nije potreban pcr test, a osiguranje je obavezno.

Vodiči kažu da su spremni i apartmani i plaže. Suncobrani su udaljeni četiri metra, na plaži maska nije obavezna. U ugostiteljskim objektima, samoposlugama i radnjama maska je obavezna.

Cene namirnica su nepromenjene, a snabdevenost je veoma dobra. U slučaju razbolevanja, vlada Grčke leči zaraženog člana porodice, a određeni hoteli su pretvoreni u karantine.- Naše putno osiguranje obezbedilo je i kovid varijantu osiguranja - kaže za RTS direktor turističke agencije "Robinson" Ljubiša Nešovanović.

Kroz Grčku se može putovati uz obezbeđen smeštaj tamo gde idete i potvrdu da je on rezervisan. Može se ići i trajektom, ali pre svakog ukrcavanja morate popuniti obrazac sa izjavom da ste primili vakcinu ili da imate pcr test.

- Sa terena nam javljaju da cene nisu promenjene od prošle godine. Pića u kafićima i restoranima kreću se od 1,5 do 3,5 evra. Kafe su od 1,5 do 2,5 evra. Giros je od 2,3 do tri evra, a sami obroci se kreću do 10 evra - rekao je Nešovanović.

Cene smeštaja variraju, a najviše će biti od 20. jula do 20. avgusta, kad mogu biti veće i nekoliko puta. Prihvataju se i internet rezerevacije s tim što se traži potvrda o plaćenju i da je rezervacija potvrđena.

Za kućne ljubimce ostaje standardna procedura.

Kako nezvanično RTS saznaje, za nekoliko dana će vlada Severne Makedonije ukinuti plaćanje putarine za sve građane Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati