Putovanja

Direktno.rs

21. 05. 2021. 17:33 2

Jedini na svetu: Ceo grad živi u jednoj zgradi (VIDEO)

Živopisni predeli ledene Aljaske obično ne podrazumevaju višespratni kompleks, a pogotovo ne zgradu od 14 spratova u kojoj živi preko 200 ljudi, odnosno svi stalni žitelji ovog gradića u blizini Enkoridža.

Vitijer je leti veoma posećen i vrvi od ljudi, dok je, preko zime, gotovo potpuno zatvoren. U njemu žive ljudi koji su poslom vezani za železnicu kojoj i pripada gotovo kompletno zemljište u ovom području.

To je i jedan od razloga zbog kog svi koji ovde žive, žive u istoj zgradi - ne mogu da kupe zemljište za kuće. Ipak, reklo bi se da stanovnicima ovog gradića život pod istim krovom uopšte ne smeta.- Ovo je mali grad, sve je u jednoj zgradi - kaže jedna od stanovnica Vitijera i dodaje: "Ova zgrada ima 14 spratova, sagrađena je tokom Drugog svetskog rata, malo liči na hotel, a mi koji ovde živimo tokom cele godine u njoj imamo sve što nam treba."

- Nedeljama ne moramo čak ni da izlazimo iz zgrade. U prizemlju je pošta, gradska uprava, prodavnica u kojoj možemo kupiti sve što nam treba, imamo i kliniku na trećem spratu. To vam je ceo jedan grad pod istim krovom. Imamo i školu, koja je podzemnim prolazima, tunelima povezana sa zgradom u kojoj živimo.- Imamo i crkvu ovde, i svi smo kao jedna velika porodica - ispričala je.

- Ne volimo se uvek međusobno, ne slažemo se uvek dobro, ali, kada se dešavaju loše stvari, svi će biti tu da vam pomognu. Ovo je naš dom, saglasni su stanovnici ovog grada-zgrade. Možda je malo neobičniji od drugih, ali, ovo je naš dom - kažu stanovnici Vitijera.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati