Putovanja

Direktno.rs

21. 03. 2021. 13:50 1

Šta krije Mauricijus: Rajske plaže, vodopadi i čuda (FOTO)

U Indijskom okeanu pored obala Madagaskara, naći ćete raj na zemlji. Tropski kraj poznat po svojim blistavim plažama je pravi skriveni dragulj za koji mali broj ljudi zna.

Kad sanjate o mestu na kojem možete potpuno da se isključite i zaboravite na svet oko sebe - sigurno zamišljate plaže sa belim peskom, plavičastom čistom vodom i hladom koji pravi sama priroda, ovo je upravo mesto na koje mislim, Mauricijus.Sa uglavnom hinduističkom populacijom koja govori francuski, ovo afričko ostrvo se poprilično razlikuje od ostalih na kontinentu. Važi za jedno od najsigurnijih, turistički najprijatnijih mesta i može vam poslužiti kao savršen uvod u Afriku.Od plaža do safarija, evo apsolutno najboljih stvari koje treba uraditi na Mauricijusu:Smešteno na jugozapadnoj strani ostrva, ovo geološko čudo jedna je od najomiljenijih atrakcija u zemlji. Ovu dugu peska, meštani nazivaju "sedam obojenih zemalja". 

Sedam obojenih zemalja je poseban prirodni fenomen. Valovito tlo svetluca u različitim bojama u kasnim popodnevnim satima kada sunce počinje da zalazi. A na putu do talasaste peščare proći ćete i pored vodopada Šamarel koji je prilično uzak, ali je visok oko 90 metara.Ako poželite da se ohladite u prijatnoj azurnoj vodi onda se uputite prema najvećoj laguni, koja se zove ostrvo Jelena. Meštani će vam potvrditi da ćete tu videti najlepše plaže, a postoji niz tura koje će vas odvesti tamo ili ako preferirate možete ići solo s gliserom. Organizovani odlazak će vam obezbediti obilazak lagune, ručak i piće, dok će vam privatno putovanje pružiti veću fleksibilnost da sami odredite tempo.

Ako ipak želite da boravite na samo jendom mestu, nije nikakv problem. Smešteno na zapadnoj obali ostrva, mesto "Flic en Flac" ima neke od najveličanstvenih plaža po kojima je Mauricijus poznat. Ovde možete da se apsolutno opustite jer su hoteli na samo nekoliko koraka udaljeni od plaže.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati