Putovanja

Direktno.rs

18. 12. 2020. 15:29 0

Ulični umetnik "zakucao" muralom o kovidu: Ceo London gleda

Anonimni ulični umetnik iz Engleske koji se potpisuje sa Banksi ponovo je u centru pažnje zbog umetničkog dela. Ovoga puta sprejem je napravio mural na temu kovida, koji se nedavno pojavio u jednoj od najstrmijih ulica u Engleskoj. 

Novo umetničko delo prikazuje stariju damu sa maramom na glavi koja kija i drži maramicu, ali od siline kijanja ispušta torbicu i štap .

Ovo šablonsko umetničko delo sa temom kovid pojavilo se na zidu u jednoj od najstrmijih ulica. U prošli četvrtak Banksi se oglasio na Instagramu i potvrdio je da je delo njegovo. Umetnik je na svom nalogu na Instagramu objavio nekoliko slika na kojima se nalazi umetničko delo koje je nazvao “Aachoo !!“. Kako prenosi “BBC”, lokalni stanovnik Dejl Komli video je u četvrtak rano ujutru glomaznog momka u jakni za kojeg misli da je bio Banksi.  

- Video sam čoveka u kratkoj jakni naslonjenog na ograde preko puta grafita - sve vreme je gledao u zid. Sat vremena kasnije, pogledao sam i video gomilu ljudi na ulici - rekao je za “BBC”.Banksi je anonimni ulični umetnik, politički aktivista i filmski režiser iz Britanije koji je svoje umetničko putovanje započeo devedesetih. Umetnik je najpoznatiji po muralima naslikanim sprejem, koji su često satirični, podstiču na razmišljanje i sadrže političke poruke. Do danas Banksijev identitet i ime nisu potvrđeni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati