Putovanja

Direktno.rs

13. 12. 2020. 20:04 0

Zbog zemljotresa u ovoj šumi drveće raste naopako (FOTO)

Ušuškano u planinama Tian Šan u Kazahstanu leži jezero Kaindi. Nastalo je posle zemljotresa 1911. godine i sigurno je među najneobičnijim na planeti.

Taj zemljotres je izazvao velika klizišta i time stvorio veliko udubljenje u zemljištu. Sukcesivno, kiša je ispunila dolinu i stvorila ovo jezero.

Jezero je poznato po velikom broju stabala omorike koje izviru iz vode, a u pitanju su ostaci drveća koji su potopljeni prilikom formiranja jezera. 

Stabla koja su se nalazila na mestu gde je sada jezero su uspela da opstanu uprkos tome što su potopljena pod vodom i deluju mistično i moćno, a tirkizna boja vode ovo jezero čini još spektakularnijim prizorom.

Podvodni prizor je još lepši, jer se drveće nije razgradilo, pa se stvara prelepa podvodna šuma.Iznenađujuće je što ovo jezero posećuje jako mali broj turista, ali razlog verovatno leži u tome što se nedaleko od Kaindi nalaze poznata jezera Bolšoe Almatinskoe i Kolosaj, koja poseduju pristupačniji prilaz iz grada, piše "National geographic".

Uprkos blizini gradske sredine i višemilionskoj populaciji, u okolini jezera je mirna atmotsfera, savršena za odmor i uživanje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati