Putovanja

Direktno.rs

11. 11. 2020. 14:37 0

Stranci pitaju o bivšoj Jugi: Razlika između Srbije i Hrvatske?

Odnosi na Balkanu su, osim za njegovo stanovništo, zanimljivi i strancima. Zbog događaja tokom istorije, Balkan je dobio nadimak “bure baruta”, a čak i sada, kada su odnosi između balkanskih država relativno korektni, strance zanima šta se tamo događa i kakvi su odnosi među državama, a neki čak predlažu da se pojedine države ujedine.

Na platformi Kuora koja se koristi za postavljanje pitanja pronašli smo nekoliko pitanja koja zanimaju ljude o odnosu Srbije i njenih komšija.

Ovo su neka od najzanimljivijih pitanja i odgovori na njih.

“Koja je razlika između Srbije i Hrvatske?“

“Mnogo je razlika. Hrvati su katolici, a Srbi pravoslavci. Srbi su pristupačniji, dok su Hrvati suzdržaniji i hladniji", “Hrvatska je mnogo bogatija, hrvatski BDP po stanovniku dvostruko je veći nego u Srbiji, a sveukupno Hrvatska ima veći BDP iako Srbija ima dvostruko više stanovnika "," Srpska hrana je mnogo bolja, ali Hrvatska muzika je bolja. Klubovi u Hrvatskoj puštaju srpsku muziku iako će malo Hrvata priznati da sluša turbofolk ", neki su od odgovora na ovo pitanje.

Takođe, jedno od pitanja bilo je da li korisnici Kuora misle da je Srbija bolja od Hrvatske. 

"Nisam Srbin, a nisam ni iz Hrvatske. Sa kineske tačke gledišta, obe države su neverovatno dobre u mnogim sportovima, ali Srbija je ipak malo bolja", "Ovo je glupo pitanje. Srbi će reći da je Srbija bolja, a Hrvati da jeste Hrvatska “, odgovorili su korisnici. 

- Zašto je granica između Biosne i Hercegovine i Hrvatske tako čudno napravljena da čitava jadranska obala pripada Hrvatskoj - pitanje je koje je posebno zanimljivo ljudima.

"To je zato što Turci Osmanlije nisu vladali hrvatskom obalom nijedan značajniji vremenski period. Drugim rečima, Dalmacija, uglavnom, nikada nije bila deo Osmanskog carstva. Granica između Hrvatske i Dalmacije i Bosne zvanično je uspostavljena gotovo dva veka, mnogo pre nego što je Jugoslavija postavila svoje granice "," Zapravo, trenutna granica između Hrvatske i Bosne predstavlja istorijsku granicu između Austro-Ugarske i Osmanskog carstva. Pre toga, veći deo obale bila je hrvatska teritorija, manje-više hiljadu godina“, odgovorili su neki.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati