Putovanja

Direktno.rs

23. 08. 2020. 09:28 1

HIT u Japanu: Providni javni toalet (VIDEO)

Kako bi "ubili" stigmu da su javni toaleti prljavi i često neprijatnog mirisa, kreativni dizajneri su u parkovima u Tokiju postavili nove providne javne toalete koji su zapravo izuzetno bezbedni i praktični.

Remek delo arhitekte i dizajnera Šigeru Bana je postavljeno u parku Šibuje, u poslovnom delu Tokija.

Providni javni toaleti su napravljeni od "pametnog" stakla, a osmišljeni su kako bi rešili dva problema prilikom  korišćenja javnih toaleta. 

- Ako ste u žurbi niste baš voljni da kucate na svaka vrata kako biste proverili da li je toalet slobodan ili ne. A iako je slobodan, šanse da je toalet čist i prijatnog mirisa su male, pa zato mnogi često biraju da "trpe" - rekao je Bana.

 - Zato smo i postavili providne javne toalete. Lako možete videti da je prostor čist i da li je neko unutra. Kada je toalet okupiran staklo postaje matirano, a kada je slobodan ono je providno.

Čim neko uđe u toalet i zaključa vrata, staklo postaje matirano za spoljni svet, ali vi unutra i dalje možete sve lepo da vidite.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati