Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Putovanja

Direktno.rs [ Izvor: Punkufer.hr ]

23. 04. 2020. 13:11 0

Da li je bezbedno ići u hotele i šta će se promeniti

Evo koje se sve promene očekuju u hotelima širom sveta kada se pobedi koronavirus i da li će ovo mere bezbednosti povratiti stare mušterije?

Pandemija koronavirusa je potpuno paralisala čitav svet i izazvala veliku krizu pre svega zdravstvenu, ali i ekonomsku.

Iako je većina država još uvek u samoizolaciji, hotelski menadžment širom sveta se polako priprema za povratak na posao. Pred njima je veliki izazov da povrate poverenje gostiju jer se očekuje da ljudi budu oprezniji kada se sve ova kriza završi.

Pre pandemije malo ko je razmišljao o tome ko je sve boravio u hotelskim sobama pre nas, a nikome nije bilo ni na kraj pameti da je neko od predhodnih gostiju možda imao i neke zdravstvene probleme. Posle pandemije će prioritet svima biti da borave u čistim sobama i dezinfikovanim prostorijama.

Danas je to glavna tema o kojoj se razmišlja. Kako će hoteli smiriti sumnju gostiju o ispravnosti određenog mesta?

Singapursko turističko udruženje predložio je inicijativu po imenu "SG Clean" koja uključuje sedam kriterijuma čistoće i sigurnosti koje svi hoteli treba da ispune kako bi dobili sertifikat za rad.

Naime, samo oni koji se budu strogo pridržavali pravila dobiće zeleno svetlo od "SG Clean-a".Malezija je takođe počela da primenjuje sličnan program po imenu "Clean & Safe Malysia", a koji uključuje poseban nadzor čistoće hotela u toj azijskoj zemlji. Važno je naglasiti da će nadzor obavljati treća stranka, odnosno osoba koje nije zaposlena u hotelu.

Mnogi se pitaju kako će izgledati smeštaj u hotelima nakon pandemije korona virusa. 

Prevencija zaraze

Na ulazu u hotel mogu se postaviti vrata sa senzorom za automatsko otvaranje bez dodirivanja kvake ili nekog drugog dela. Hoteli mogu postaviti na ulaz i portire sa svom zaštitnom opremom koji će otvarati vrata za goste, uz obavezno sredstvo za dezinfekciju pre nego što se približe recepciji.

Zaštitne maske i rukavice verovatno će postati obavezni deo uniforme hotelskog osoblja, dok će flaše sa sredstvom za dezinfekciju biti postavljene u svakom delu hotela.

Prostori će se brisati dezinfekcijskim sredstvom posle ulaska i odlaska svakog gosta, od sprava za vežbanje u hotelskoj teretani do stola u restoranu.

U hotelima se očekuje i merenje temperature gostiju pri ulasku kako bi se smanjila mogućnost zaraze. Više pažnje će se obratiti se na beskontaktno poslovanje. Očekuje se unapređenje internet usluga za prijavljivanje smeštaja, korišćenje digitalnih ključeva, plaćanjem putem mobilnog telefona i korišćenjem što više aplikacija.

Neki hoteli planiraju da nabave naprednu tehnologiju, i da u svoje poslovanje uključe ultraljubičasta svetla za eliminaciju bakterija, virusa i drugih mikroorganizama u sobama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Bratska Rampa!

Zoran Živković [28.05.2020.]

Video dana

Zajedno smo jači

Anketa

Koju domaću televiziju najčešće gledate?

Rezultati