Putovanja

Direktno.rs [ Izvor: whenonearth.com ]

13. 03. 2020. 14:53 0

Deset destinacija iz Džejmsa Bonda koje treba VIDETI

Zovem se Bond, Džejms Bond. Njegovo ime je zapamćeno i na svim lokacijama koje je posećivao. Svaka njegova misija je na nekoj drugoj destinaciji, od luksuznih hotela do tajnih odaja.

Svaki kadar prelepog pejzaža koji je snimljen kako bi dočarao akciju Bondove avanture je ne zaboravan. Ako želite da putujete kao agent 007 spakujte kofer i spremite se da posetite ovih deset destinacija.

"Doktor No": Severna obala Jamajke

U knjizi Kej Kraba je ostrvo koje se nalazi na 50 kilometra severno od Jamajke i deset kilometara od Kube. Ostrvo je puno močvara, plitkih jezera i drveća, ovo je možda razlog zašto je Doktor No izabrao ovo ostrvo kao mesto za njegovu tajnu labaratoriju. Ali ovo ostrvo ne postoji, kada se snimao film glavna lokacija je bila severna Jamajka, a sve snimljene scene su izmontirane tako da gledaoci pomisle da je u pitanju malo ostrvo. Ova obala je jako popularna turistička atrakcija koju možete lako da posetite.

"Iz Rusije s ljubavlju": Aja Sofija Istanbul, Turska

Spektakularna Aja Sofija je jedana od čari Istanbula. U filmu ovo je glavna lokacija na kojoj se mnogo bitne radnje odigrava, ali pored ovoga bitno je naglasiti vrednost ove građevine. Aja Sofija je najbitnija građevina Vizantijske imperije i za vreme svog postojanja ona je od crkve preuređena u džamiju a od 1935. godine je zvanično postala muzej.

"Zlatni Prst": Anderman Švajcarska

Dok Bond prati zlatni Rols Rojs po putu kroz Alpe u njegovom Aston Martinu DB5, svraća u Aderman koji je mali grad u Švedskoj, udaljen je oko 80 kilometara od Ciriha. Ovaj mali grad je izuzetno popularan među planinarima i skijašima.

"Operacija Grom": Ljubavna plaža, Bahami

Zapadno od Kockarskog grada na severu Nove Providencije, Ljubavna plaža je savršeno mesto za sve one koji vole da rone i da uživaju u čistoj vodi.

"Špijun koji me je voleo": Hram u Karkanu, Egipat

Lavirint velikih stubova u kome je prikazana scena potere Bonda i antagoniste je turistički poznati hram Karkana. Ovo je jedna od Egipatskih svetinja koja je posebna po neobičnoj mešavini arhitekture.

"Samo za tvoje oči": Meteori, Grčka

Scena u kojoj Bond visi sa litice je snimana baš ovde. Popularne planine Meteori u Grčkoj su poznati po tome što se na vrhu planina nalaze pravoslavni manastiri i crkve. Ovu turističku atrakciju krasi pet manastira ali u fimu je samo prikazan jedan, Agia Triata.

"Oktopusi": Udajpur, Indija

Prerušen u krokodila, Džejms Bond, ulazi u tajno skrovište Oktopusija na lebdećoj palati kraj Udajpura. Ovo je poznato luksuzno odmaralište, od mermera, na jezeru koje može da primi čak 83 posetioca."Zlatno oko": Arceibo, Portariko

Satelit zlatnog oka koji se nalazi u Kubi je bio glavna scena u filmu, ali mesto gde je ovo snimljeno nije Kuba već observatorijum u Portariku. Arecibo observatoriju ima teleskop koji služi za istraživanje astronomije, nauke o atmosferi i kao radar za asteroide.

"Kazino Rojal": Grand hotel Pup, Republika Češka

Glavni protagonista se uputio u Crnu Goru i posetio je luksuzni hotel Splendid, međutim u realnosti scena nije snimljena u Crnoj Gori već u Češkoj, u Karlovim Varima, u hotelu koji ima 228 soba.

"Skajfol": Most Varda, Turska

Ekstremna scena koja prati Bonda kako pada sa visokog mosta Vard, je snimljeno na istoj lokaciji. Most je projektovao nemački inžinjer i ako želite da posetite Tursku možete vozom pređi prkeo mosta i uživo videti koliko je kameni most divan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Konj ulazi u bar...

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati