Putovanja

Direktno.rs [ Izvor: Elite Readers ]

29. 02. 2020. 20:06 0

UMETNOST u stenama: Arhitekta oduševljava svet

Pretvoriti veliku stenu u udoban dom iz snova zvuči kao mukotrpni posao ili grozan košmar koji se ne može realizovati, ali jedan arhitekta je dokazao da se ova vizija i napor mogu itekako isplatiti.

Neverovatni arhitekta je pretvorio običnu stenu u glamoroznu vilu koja više liči na remek delo nego nekretninu. Amei Kandalgankar je arhitekta iz Šangaja koji pravi nadrealne makete na osnovu kojih pokazuje da savremeni dizajn nema granice čak ni u današnjim vremenima prepunim minimalizma i jednostavnih boja.

Amei objašnjava da je inspiraciju za ovu maketu dobio pošto je video Mada'in Salih kamenu grobnicu kada je putovao u Saudijsku Arabiju.

- Ako uzmemo u obzir koliko je kamenje vizuelno kompleksan objekat, bilo je bitno da koristim jednostavne boje i oblike kako bi napravio vizuelni balans. Prvo sam napravio kamen pa sam se onda fokusirao na minimalističku arhitekturu same kuće - napisao je na svom Instagram nalogu.Pored ove kuće Kandalgankar je napravio još nekoliko 3D kuća koje su se stopli u svoja okruženja, i sve kači na svom instagram nalogu gde već ima preko 40 hiljada pratilaca.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati