Putovanja

Direktno.rs [ Izvor: Elite Readers ]

24. 02. 2020. 22:13 0

A, u Japanu - Hram za MAČKE (FOTO)

Mačkoljupci će vam odmah reći da mačke zaslužuju religiju za sebe gde su one apsolutna božanstva kao što je to bilo nekada u Egiptu, tako je jedna popularna azijska destinacija čuvši za ovu ideju odmah sagradila hram u čast našim krznenim prijateljima.

Nyan Nyan Ji ili Mnjau Mnjau hram sagrađen u Kjotou dom je najzanimljivijim monasima koji su posvetili svoj život učenju nove religije, ali samo jedan monarh nosi titulu “mačkasti monarh”.

Kojuki je glavni monarh u Mnjau Mnjau hramu, iako uvek deluje namrgođeno ostali monasi kažu da je Kojuki uvek srećna kada upoznaje svoje "sledbenike".Glavni arhitekta hrama je poznati japanski umetnik Toru Kaja koji je konstruisao hram i bio zadužen za unutrašnji i spoljašnji dekor. Kada je projektovao skicu imao je osećaj da će hram postati svetski popularan i odmah je uračunao proctor za prodavnicu suvenira i mačkasti kafić.

Hram funkcioniše kao i svaki drugi, samo jedina razlika je što posle molitve "vernici" mogu da se igraju sa glavnim monahom i da povedu svoje mačke kako bi se svi bolje družili.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati