Putovanja

Direktno.rs [ Izvor: Insider ]

29. 01. 2020. 14:04 0

Naš grad među deset najboljih u svetu po dobroj hrani

Oni koji vole da putuju često žele da iskuse zemlju u koju idu na što više načina. Jedna od obaveznih stvari koje turisti žele da probaju tokom putovanja je kuhinja zemlje u kojoj su.

Ako na osnovu hrane koju želite da probate odlučujete gde ćete putovati, u 2020. godini treba da posetite sledećih deset gradova.

1. Marakeš, Maroko
Da biste se najbolje upoznali s ovom hranom, najpoželjnije je nemati plan kada krenete u obilazak. Moderni gradski život tamo se prepliće s tradicionalnim pa možete videti razne kulinarske tehnike i na osnovu njih odabrati što ćete jesti. Tamo na ulici možete probati mnogo toga, kao i tradicionalni tadžin (paprikaš s raznim varijacijama) i kus-kus. Sve u svemu, možete birati hranu, probati tradicionalna jela, ali i izabrati ona koja su postala internacionalna.

2. Ričmond, Britanska Kolumbija
Ovaj primorski grad u kanadskoj pokrajini ima Noćni market koji se smatra najvećim azijskim marketom ovog tipa na tom kontinentu. Tamošnji kuvari spremaju hranu svojih predaka pronalazeći nove tehnike kako bi stvorili nešto novo pa mnoga jedinstvena jela možete probati samo ovde.

3. Gyeongju, Južna Koreja
Ovaj grad je jako popularan u Južnoj Koreji, ali ga strani turisti još nisu otkrili jer jako mali broj njih dolazi ovde. Jedinstven je po svojoj specifičnoj hrani bogatih mirisa i ukusa. Posetioci ovog grada mogu da biraju - mogu jesti kao plemići i probati recepte stare hiljade godina ili živeti kao monah i probaju hranu od povrća koja se služi u hramovima.

4. Milvoki, Viskonsin
Ovaj američki grad ima autentičnu ponudu hrane. Najpoznatija je njegova kozja surutka, njihova jedinstvena kobasica i lokalno pivo koje se tamo proizvodi.

5. Ako, Izrael
Jevreji, Arapi, muslimani, hrišćani pomešali su se u ovom gradu. Ovde možemo naći i neobične specijalitete sa začinima i ukusima kojih nema nigde drugde. Ovaj je grad jedno veliko šetalište s restoranima na svakom koraku koji nude autentične specijalitete kojima nećete odoleti.

6. Marsej, Francuska
Marsej je potpuno promenio svoju ponudu hrane kako bi udovoljio zahtevima novih turista. Kada je 2013. godine proglašen prestonicom kulture, turisti su nagrnuli u njega. Tada je ovaj grad dobio priliku vratiti svoju staru ponudu specijaliteta s afričkim korenima i uspeo je oduševiti hranom svoje posetitelje. Mlađi su kuvari tradicionalnim jelima dodavali svoje ideje pa se sad tamo, na primer, može probati poznati tuniski kus-kus s dinstanom hobotnicom.

7. Priština, Srbija
U ovom gradu, za pripremanje jela koriste se lokalne namirnice na inventivan način. Domaće namirnice dodaju se skoro svim jelima, mesu, pecivima i punjenoj paprici pa vredi probati specijalitete tamošnjih kuhara.

8  Hobart, Australija
Tamošnji su kuvari previše kreativni da bi se zadržali samo na pripremanju klasičnih jela od morskih plodova. Lokalne kamenice, vasabi i tartufi daju tamošnjim specijalitetima poseban karakter.

9. Oakland, Kalifornija
Lokalni sastojci u kombinaciji s tehnikama pripremanja starim nekoliko generaciju čine ovo mjesto specifičnim podnebljem za jedinstvena jela. Dok jedete tamošnja jela upoznajete se i s načinom stanovnika ovog grada. Probate li japansku prženu piletinu između dva komada tosta, prelivenu sočnim umakom, sve će vam biti jasno.

10. Kork, Irska
Turisti ovdje mogu probati stare recepte koji se prenose s generacije na generaciju, a osobito je živopisna hrana sa sela pored ovog grada.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati