Putovanja

Direktno.rs

11. 11. 2019. 17:40 0

NIJE FOTOŠOP Dugina planina i Crvena reka samo u određeno vreme

Peru je zemlja puna prirodnih lepota, a posebno će vas iznenaditi dva fenomena - Dugina planina i Crvena reka.

Dugina planina ili, kako je Peruanci nazivaju, Vinicunca, apsolutno je nestvarna. Zbog svoje lepote poslednjih decinija ljudi masovno hrle ka njoj, iako do nje nije baš lako doći.Nalazi se na Andima, na visini od 5.200 metara. Potrebno je višednevno zahtevno pešačenje kako biste se uverili da ona zaista postoji.

Kad jednom dođete do nje, shvatate zašto se zove Dugina planina. Takav splet boja se malo gde na svetu može videti. Zato mnogi fotografi koji su je uslikali moraju da ubeđuju ljude da nisu koristili Fotošop i da su slike ove veličanstvene planine i te kako realne.

Crvene reka nalazi se u oblasti Kusko, a može da se vidi samo u kišnom periodu kada bujica vode jureći nizbrdo spira rečno koriti. Kako je oblast puna oksida gvožđa, voda deluje crvena ili roze u zavisnosti od delu toka i količine gvožđa u vodi.
Tok ove "sezonske" reke dug je oko pet kilometara, kada se meša sa ostalim rečicama i gubi neobičnu i prepoznatljivu boju.

Ukoliko neko želi da Peru obiđe u periodu u kojem može da vidi Crvenu reku, treba da bude spreman na klizave puteve, obimne kiše i na to da veliki broj drugih znamenitosti neće biti dsotupne za turiste baš zbog vremenskih uslova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati