Ljubav

Direktno.rs

19. 10. 2021. 21:55 0

Šta znače "prljavi" snovi sa kolegom ili bivšim partnerom

Tumačenje snova najčešće je zabavnog karaktera, međutim oni mogu pokazivati i vaše skrivene želje, potrebe i strahove. Iako možda niste "u fazonu" da flertujete sa drugima, a pritom imate partnera, ipak vam se dese "prljavi" snovi koji mogu da vam i na javi zagolicaju maštu.

I ne, nemojte osećati krivicu zbog snova u kojima ste intimni sa komšijom, kolegom sa posla, prijateljem... Niste grešni zbog toga, jer apsolutno svi imamo takve ili bar slične snove, ali će ih retko ko priznati jer su u društvu locirani kao sramotni.

Sigmunt Frojd je još davno smatrao da seks predstavlja oblik seksualne represije. On je čak i simbole poput noža, olovke, tunela prepoznavao kao muške i ženske reproduktivne organe. Njegove teze jesu opovrgnute, ali je ostala činjenica da dosta puta seksualne motive tražimo i tamo gde ih nema.

Starosedeoci Severne Amerike "mali Indijanci" iz plemena Irokeza veruju da ukoliko sanjate neki oblik seksualne radnje to treba i da realizujete kako bi smanjili fizički i psihički stres. Međutim, ukoliko sanjate kolegu sa posla a imate partnera, ne bi bilo baš prihvatljivo da sebi uslišite želje...

Naučno je dokazano da muškarci imaju više seksualnih snova, ali da žene sanjaju realističnije i detaljnije.

Žene obraćaju pažnju na detalje kao što su muški mišići i njihove kontrakcije prilikom odnosa, ubrzano disanje, lupanje srca. Svi ovi elementi se odražavaju u njihovim snovima sa istim intenzitetom kao da su na javi, što može pružiti dodatno zadovoljstvo tokom ovakvih snova.  

Muškarci su svoje seksualne fantazije u snovima opisivali malo "sirovije". Nisu previše obraćali pažnju na detalje, već na sam čin. 

Ove dve percepcije uviđamo i kod verovanja da u prevari žene vrlo emotivno učestvuju dok je za muškarce to samo s*ksualni čin. Ali da li je zaista tako? 

Analizom našik seksualnih snova možemo doći do zaključka da nam potencijalno nedostaje seks, da nam fali "da se osetimo živim", a neretko i nevaljalim, ali bez konsekvenca.

Međutim, seksualni snovi nekad i ne moraju imati veze sa stvarnim životom, na primer:

Ukoliko sanjate seks sa bivšim to ne mora značiti da mu se želite vratiti ili da imate idalje emocija prema njemu, već da vam fali neko da zauzme njegovo mesto.

Kada sanjate seks sa poznanikom ili kolegom koji vam se ne dopada vrlo je verovatno da se vi u stvarnom životu dosađujete, ali ukoliko je vaš san usmeren na osobu koja vam se dopada, onda je to već signal za želju za seksom. 

Seks na javnom mestu signalizira na razmirice unutar veze ili strah od seksualne intimnosi.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]

Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati