Ljubav

Direktno.rs

25. 09. 2021. 21:10 1

Jedna "sitnica" učiniće da imate vatromet u krevetu

Verovali ili ne, ali seksualni život odražava se i na ostale sfere života. Nedavno istraživanje pokazalo je da su osobe koje imaju redovne odnose generalno uspešnije i srećnije. Ali, šta ako niste zadovoljni svojim seksualnim životom?

Studija koja je objavljena u časopisu "Journal of Sex and Marital Therapy" obuhvatila je 200 žena starih između 18 i 30 godina koje su u tom momentu bile u vezi, a istraživači su ih ispitali o tome kako se osećaju kada je reč o njihovom telu i šta njihovi partneri misle o svom izgledu.

Ovom prilikom je otkrivno da ženama nije lako da se opuste, posebno ako se bore s viškom kilogramima. Zbog ovoga su stručnjaci za veze i terapeuti shvatili da komplimenti igraju veliku ulogu u spavaćoj sobi.

U spomenutom istraživanju žene su pričale o svom seksualnom životu, koliko često osećaju seksualnu želju, stepen uzbuđenja, da li koriste lubrikante, da li doživljavaju orgazme, a rezultati su pokazali da su žene, koje su se osećale nesigurno zbog svog tela, doživljavale i pružale manje zadovoljstva u krevetu. Dok su žena čiji partneri na njihov izgled nisu gledali kao na preduslov za zadovoljstvo, uživale i sve češće tražile da vode ljubav sa partnerom koji im je delio komplimente za vreme ovog intimnog čina.

Dokazano je da žene koje se osećaju atraktivno i koje partneri prihvataju takve kakve jesu imaju bolje iskustvo kada je u pitanju vođenje ljubavi. Jedan od zaključaka je i da muškarci koji znaju kada treba da daju kompliment svojoj partnerki, važe za bolje ljubavnike.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]

Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati