Ljubav

Direktno.rs

17. 09. 2021. 16:33 2

Vladeta Jerotić: Bez poslušnosti nema ljubavi

Ovako je na brak gledao jedan od najvećih umova savremenog doba.

Profesor doktor Vladeta Jerotić gostujući svojevremeno u emisiji “Agape” protumačio je viđenje oca Tadeja o tome da žena mora bezuslovno poštovati i poslušati muža bez obzira da li je on etičan ili zreo.Često ovakve stavove kritikuju savremeni, mladi ljudi. Međutim, nekada je potrebno samo razumno objašnjenje, da bi se shvatilo ono što deluje nerazumljivo.

Vladeta Jerotić je na svojstven način protumačio reči oca Tadeja:

“Kada je otac Tadej govorio o apsolutnoj poslušnosti, mislio je na međusobnu poslušnost onako kako je apostol Pavle govorio o odnosu muškarca i žene, odnosno muža i žene. Samo međusobna poslušnost je dobra, ne treba da je samo žena apsolutno poslušna. Ali, poslušnost nije isto što i pokornost. Pokornost je vezana za strah a poslušnost za ljubav. Kada je otac Tadej govorio, onako kako je on umeo, sa puno ljubavi, sigurno nije potcenjivao ženu, niti mislio da žena treba da bude pokorna. A, nažalost, često se dešava u braku, i danas, da muž traži od žene pokornost a ne poslušnost. Naravno, onda ljubavi nema. Znači kada je ljubav u pitanju govorimo o obostranoj poslušnosti.”

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]

Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati