Ljubav

Direktno.rs

20. 02. 2024. 21:53 0

Četiri načina za izlaz iz "prijateljske zone"

Verovatno se svima bar jednom dogodilo da su zapeli u "prijateljskoj zoni", a hteli su nešto više. Iz te zone je teško izaći, ali ipak postoje neki trikovi koje možete isprobati i tako pokušate da podignete odnos na viši nivo.

Zapeti u "prijateljskoj zoni" može da bude prilično frustrirajuće ukoliko se nadate romantičnom odnosu. Ali kako bi napravili prvi korak prema podizanju odnosa na viši nivo, prvo morate malo da se odmaknete.

Donosimo četiri načina koja vam mogu pomoći da izađete iz prijateljske zone.

1. Održavajte distancu

Nemojte im uvek biti na raspolaganju i ne zaustavljajte svoj život zbog njihovih potreba. Upoznajte ih s tim koliko vredite tako što ćete se na neko vreme odmaći i pružiti im priliku da im nedostajete, a tako možda shvate i da imaju neka osećanja prema vama.

2. Pravite ih ljubomornima

S obzirom da ste uvek tu za njih i imaju osećaj da ćete biti tu bez obzira na sve, stanovište nekog s kim ste zapeli u "prijateljskoj zoni" moglo bi da bude da vas uzima zdravo za gotovo. Kako bi im omogućili da shvate da ima i drugih koji bi vas mogli "preoteti", pokušajte više da komunicirate s osobama drugog pola i pravite ih ljubomornima.

3. Nemojte ispadati očajni

S obzirom da ste dobri prijatelji, mogli bi da upadnete u zamku i otkrijete im svoja osećanja. Zbog toga bi mogli ispasti očajni. Izbegavajte da budete nametljivi i nemojte im dopustiti da iskoriste vaše slabosti.

4. Nemojte ih praviti centrom svog svemira

Nemojte ih idealizovati i stavljati na pijedestal. Živite svoj život i fokusirajte se na svoju dobrobit umesto da ste opsednuti time kako ćete ih naterati da se zaljube u vas. Ukoliko imaju neka osećanja prema vama, shvatiće to pre ili kasnije bez toga da se vi preterano trudite oko toga, piše Pinkvilla.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]

Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati