Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Ljubav i seks

Direktno.rs

10. 05. 2021. 22:06 0

Tri načina da povratite romantiku u vezu

Ako već neko vreme osećate da je ponestalo žara i razumevanja u vezi, potrebno je da se pozabavite odnosom s partnerom.

U dugim vezama i brakovima povremeno dođe do "prezasićenja".

Ako već neko vreme osećate da ste postali hladni, da nestaje žara, to je signal da je nestalo romantike.

Postoje tri sigurna pokazatelja koji partnere upozoravaju da im je veza krenula nizbrdo.

1. Nestalo je strasti

Ako se osećate kao da je sve stalo i da je nestalo strasti u vašoj vezi, verovatno ne grešite. Mora da imate "debele" razloge zašto verujete da nedostaje romantike.
Prestanite da tražite ko je kriv i pokušajte da razjasnite zašto se osećate zaglavljeno i koje navike, koje vi i vaš partner imate tome doprinose.

Na primer, može biti da ste vas dvoje upali u vrtlog obaveza, vrlo ste zauzeti i ostavljate malo vremena za vezu. Ovo se posebno odnosi na parove koji imaju malu decu ili tinejdžere.

Morate da osvestite da ste zaglavljeni u svakodnevici i da postanete kreativni, da nađete više vremena da se posvetite jedno drugom. To će vam pomoći da vratite romantičnost u vezu.

2. Pojavili su se ogorčenje i bes

Ne postoje veće ubice strasti od ogorčenja i besa. Ove dve emocije uništavaju svaki odnos, a ako "nastupaju u duetu" postaju pogubne.

Ako prepoznate bilo koju od ovih emocija, vratite se na početak veze. Setite se koji događaji i aktivnosti su vas činili bliskim i srećnim.

Prisetite se koji sukobi su ostali nerešeni i probajte da to raščistite do kraja.
Preduzmite korake za pomirenje sa prošlošću, rešite probleme koji vas razdvajaju i živite potpunije u sadašnjem trenutku.

Vašeg partnera neće podstaći da bude romantičniji ako ste još ljuti zbog toga što je, na primer, neko od vas loše postupio jer je zaboravio godišnjicu veze ili braka.

Možda ćete morati da se oslobodite prošlosti sami ili u razgovoru sa partnerom. To je još jedan bitan korak da ponovno oživite romantiku u vašem braku ili vezi.

3. Plašite se da verujete

Još jedna velika prepreka za ljubav i romantičnost je nepoverenje. Kada ne verujete partneru u potpunosti, uzdržavate se od pokazivanja emocija. Niste otvoreni i prisni sa svojim supružnikom i to se oseća.

Osećaj ugodnosti je ključ ljubavi. Razumevanje muškarca sa kojim živite ili izlazite omogućiće vam da osetite ljubav.

Možda imate dobre razloge za nepoverenje. Važno je da se pozabavite sumnjama i kolebanjima i da vam bude jasno da li one više potiču iz prošlih iskustava ili iz stvari koje se sada događaju.

Jednostavno nema mesta za romantiku kada je poverenje uzdrmano ili ga uopšte nema.

Razjasnite to i unesite osveženje u svoju vezu. Uložite svestan napor da obnovite poverenje ako je nestalo. Ovo će vam pomoći da vratite poverenje jedno u drugo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Vaše pravo da...

Zoran Živković [16.06.2021.]

Video dana

Rokenrol nema granice

Anketa

Koje voće/povrće je najbolje za vrele dane?

Rezultati