Ljubav

Direktno.rs

01. 08. 2020. 13:34 1

Bračni parovi u Japanu ne dele krevet: Razlog nije nezadovoljstvo

Japanci imaju zanimljiva pravila u svojoj kulturi, ali ih ostali narodi često pogrešno razumeju. Jedno takvo pravilo je da parovi ne spavaju zajedno u krevetu, već uvek u odvojenim.

Za njih sreća u braku ne zavisi od toga da li će spavati u krevetu zajedno ili odvojeno, a tu naviku ne sprečavaju male kuće, stanovi i sobe. Mnogi su se pitali koji su razlozi, a “Bright Side” zna odgovore.

Prvi i glavni razlog je različita rutina parova. Ako neko mora da ustane ranije da bi otišao na posao ili kasnije legne u krevet, nije u redu da probudi svog partnera i ometa njegov san, što je u ovoj zemlji veoma cenjeno.

Takođe, smatra se da je nepristojno spavati u istom krevetu ako neko hrče, glasno diše, uzme ćebe za sebe i slično.Jedna stvar koja im je izuzetno bitna je da majke spavaju sa svojim bebama, jer je nauka potvrdila da to omogućava deci stabilniju temperaturu, niži rad srca i održava ih smirenijim.

Otac može odlučiti da li želi da deli sobu sa njima ili da li želi da spava u drugoj sobi. Ova navika i nije baš nova.

U Japanu ljudi spavaju na dušeku napunjenom pamukom po imenu futon ili na dušeku od tatamija koji je napunjen suvim stabljikama riže.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]

Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati