Pričate sa prijateljima o seksu? Pazite, nije sve oke | Ljubav i seks | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Ljubav i seks

Direktno.rs [ Izvor: Daily Mail ]

01. 08. 2020. 18:06 0

Pričate sa prijateljima o seksu? Pazite, nije sve oke

Britanska seksualna terapeutkinja Trejsi Koh objasnila je kada razgovor o seksu pomaže i kada može da škodi vašoj vezi.

Takođe je otkrila stvari koje nikada ne bi smeli da delite sa prijateljima.

Kada razgovor o seksu pomaže?

Skoro svi delimo detalje o našem seksualnom životu. Ali, deljenje određenih seksualnih iskustava sa prijateljima može biti veoma dobra stvar.

Za žene je posebno važno da razgovaraju o seksu.

Razgovori o pristanku, šta je seksualno prihvatljivo, a šta nije, zbog čega se osećamo neprijatno i odluke zbog kojih žalimo, o ovim stvarima moramo razgovarati više, a ne manje.

- Kako masturbirati, kako smanjiti jaz u orgazmu između žena i muškaraca i probleme u postizanju orgazma, ovo su vremenom postale sve prihvatljive teme. Stalno govorim ženama da je normalno nemati orgazam tokom seksa, ali mnogi drugi misle da to govorim iz pristojnosti - kaže Koh i dodaje da često kroz iskrene razgovore sa prijateljima žene otkrivaju da je to ipak istina.

Kada muškarci pričaju o seksu, često se radi samo o hvali i ne otkrivanju puno detalja. Kad žene razgovaraju o seksu, to je sve u detaljima, tražeći i dajući savet i podršku.

Deljenje intimnih detalja povezuje ljude. Ali može vam doneti i puno problema, ali i sabotirati vezu.

Razgovari o seksualnom životu radi dobijanja saveta i informacija je jedna stvar. Deljenje sočnih detalja isključivo radi smejanja o trošku vašeg partnera je nešto sasvim drugo.

Kada razgovor o seksu šteti vašoj vezi?

Ako vaš partner zna da često pričate o intimi sa drugima i ako zna da nema privatnost dok je sa vama, manje je verovatno da će isprobati nove stvari, opustiti se i slično.

On će cenzurisati sebe i svoje ponašanje u krevetu, iz straha da ćete ga vi i vaši prijatelji osuđivati. Deljenje intimnih detalja sa drugima takođe može da bude štetno jer vas sprečava da razgovarate sa partnerom o ovom problem. Najbolja osoba sa kojom možete razgovarati o seksualnim problemima je vaš partner, a ne prijatelj.

Šta želite od takvog razgovora?

Ako želite savet, recite to prijateljima pre nego što počnete da razgovarate. Ako samo želite da podelite nešto da biste saznali da li su doživeli istu stvar, izgovorite to takođe.

Svi misle da svi drugi imaju bolji seks od njih. Ako se hvalite preterano, hranite se samo štetnim mitovima o seksu i vaši prijatelji će se osećaju nesigurnim zbog toga. Ako kažete da stalno doživljavate orgazam, a to nije tačno, laž je posebno štetna.Razmislite o posledicama

Šta bi se dogodilo ako vaš partner čuje ono što pričate sa prijateljima. Hoće li ga ovo nasmejati ili će prekinuti vezu?

Podelite samo ono što je potrebno. Ako tražite savet, dajte široku sliku problema, ne ulazite u detalje. Birajte ljude kojima verujete. Oni ne moraju biti samo pouzdani, već moraju biti izuzetno pouzdani.

Mnogi su otkrili svojim bliskim prijateljima neke detalje iz spavaće sobe koji su ih uzbudili, a ptijatelji sui h potom osuđivali zbog toga. Onda je logično da ćete se pitati da li je ono što radite normalno i da li ste vi čudna osoba?

Pitajte partnera za dozvolu

Dogodilo se nešto smešno i želite to da kažete svojim najboljim prijateljima. Prvo pitajte partnera pa onda ispričajte. Zapamtite, neki od najiskrenijih ljudi su vrlo privatni u vezi sa seksom.

Ne postavljajte detalje na internet

Nikada ni pod kojim uslovima. Ako mislite da je to neka simpatična anegdota koja ne može nikome da naškodi, možda se varate, stanite i dobro razmislite da li će vam za par godina ova ista anegdota biti podjednako simpatična?

O čemu je u redu razgovarati s prijateljima?

Fetiši

Obično je potrebno mnogo hrabrosti da nekome otkrijete svoje najskrivenije želje i fetiše. Oduprite se ovom nagonu.

Veličina

Ovo je tema na koju su svi muškarci osetljivi. Ako kažete svom prijatelju da vaš partner nije nadaren i on to sazna, on vam to nikada neće oprostiti.

Erekcije

Zabranjena tema, baš kao i veličina.

Negativne stvari

Ako niste zadovoljni, obavestite partnera i poradite na rešavanju tog problema.

Njegove tajne

Ako niste žrtva zlostavljanja, poštujte želje vašeg partnera.

Pozitivne stvari

Ako prijateljima kažete da imate sjajan seks sa partnerom, retko ćete se naći u nevolji.

Nove poza koje ste isprobali

Ovo je prilično bezopasna tema, a činjenica da isprobavate nove položaje ukazuje da ste avanturistički raspoloženi.

Vibratori

Korisno je razgovarati o tome ko najbolje radi za vas i kako.

Smešne stvari koje su vam se desile

Pali ste sa kreveta. Pustili ste vetar u najgorem mogućem trenutku. Mačka vas je posmatrala. Sve su ovo duhovite anegdote koje neće ugroziti vašu privatnost.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

InstAVgram

Zoran Živković [12.08.2020.]


Video dana

Kako prede gepard

Anketa

Da li deca treba od 1. septembra da idu u školu ili da se nastava održava onlajn?

Rezultati