Ljubav

Direktno.rs

11. 07. 2020. 16:24 0

PREOKRENITE Evo zašto "ne pobeđujete" u svađama

Svađe sa partnerima su zdrave za vezu, ali nije dobro kada ista osoba uvek pobedi.

Verovatno ste doživeli situaciju gde vaš partner lako "pobedi" u raspravi i ne možete ništa da uradite oko toga. Svađe su ponekad dobre za dokazivanje, ali videti kako vaš partner pobeđuje u svakoj svađi može biti naporno, piše “Pinkville”. Ali zašto je to tako?

Gubitak kontrole

Ovo je jedna od najčešćih grešaka u svađi. Postajemo emotivni i gubimo kontrolu, što nas čini impulsivnim i iracionalnim. Tada ne možemo više da dajemo smislene argumente i dajemo logična mišljenja.

Usredsređeni ste na pobedu

Argument nije borba u kojoj je važno ko će pobediti, a ko izgubiti. Kroz svađe neko zapravo upoznaje tuđe mišljenje i perspektivu, ali takođe i bolje upoznaje osobu. Dakle, ne dozvolite da vaš cilj bude samo pobeda. Pokušajte da budete racionalni.

Potiskujete svoja osećanja

S jedne strane ne bi trebalo da gubite kontrolu, a sa druge strane, suzbijanje osećanja takođe nije u redu za vezu. Izrazite svoje osećanje, ali na normalan način. Nemojte biti preterano emotivni.

Ne tražite kompromis

Čak i ako ste već izgubili u raspravi, i dalje ostanite fokusirani na pobedu. Ali morate shvatiti da je ta osoba ipak vaš partner. Dakle, nema sramote izgubiti.

Preuzimate svu krivicu

Često svu krivicu preuzimate na sebe samo da ne bi došlo do sukoba. Ali na ovaj način ponovo gušite svoje emocije. Dakle, izbegavajte takav scenario. Ne preuzimajte svu krivicu na sebe. Taman kada osetite da niste u pravu ili gubite argumente, priznajte to.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]

Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati