Ljubav

16. 05. 2020. 22:01 1

Lekari upozoravaju šta se NE RADI pre seksa

Neke akcije mogu uticati na to da li će seksualni odnos biti opasan po zdravlje, pa nije preporučljivo urinirati pre seksa, a ne preporučuju se i antihistaminici.

- Žene nikada ne bi trebale da idu u toalet da bi mokrile pre seksa, jer tako povećavaju rizik nastanka bolnih infekcija u mokraćnom putu - kaže urolog David Kaufman.

Navodi da verovanje da žene treba da odlaze u toalet pre i posle seksa je globalni mit u koji svi veruju, piše “Daily Mail”.

Međutim, on ističe da je jedan deo mita tačan, ženama se preporučuje da obevezno odlaze u toalet posle odnosa, jer se na taj način ispiraju bakterije s kojima se došle u kontakt. Ali, s druge strane, mokrenje pre seksa je najveći uzrok cistitisa medenog meseca.

Seks kao uzrok problema

Preterani seksualni odnosi mogu biti opasno po zdravlje žena, kažu lekari. Dugotrajan seks kao i nekoliko odnosa dnevno mogu prouzrokovati infekciju mokraćnih puteva ili takozvani medeni mesec cistitis. Iako ima romantično ime, ova bolest može biti veoma bolna, piše “Women’s Health”.

- Uretra se nalazi pored vagine, što znači da bakterije iz genitalija lako prelaze u uretru tokom odnosa. Što je duže odnosi traju, veći je i rizik od infekcije - rekla je američka ginekološkinja Meri Džejn Minkin.

Infekcija je češća kod žena koje nikada nisu rađale, a neke žene mogu da dobiju infekciju i posle svakog odnosa. Rizik se može smanjiti ako urinirate pre i posle seksa - rekla je Beverli Viple, profesorka sa Univerziteta u Nju Džerziju.

Simptomi

Simptomi se obično pojave istog dana ili za dva, a karakterišu ih bolovi i učestalo mokrenje, diskoloracija mokraće i bol u predelu karlične kosti. Ako ne počnete lečenje na vreme, može doći do infekcije bešike i bubrega, piše “About.com”.Lečenje

Čim primetite prve simptome, preporučuje se da odmah potražite lekarsku pomoć. Verovatno ćete dobiti antibiotike i uputstva kako da se što brze izlečite.

Takođe, treba da povećate unos vode ili soka od brusnice, sa unosom ovih tečnosti bržećete izbaciti bakteriju iz organizma.

Ne uzimaju se svi lekovi pre seksa!

Antihistaminici, lekovi koji smanjenju simptoma alergije, kao što su osip, otok ili svrab, su nešto što žene ne bi trebalo da piju pre seksa.

Naime, istraživanje je dokazalo da antihistaminici opuštaju sva telesna tkiva, pa čak i genitalna područja.

Zbog ovoga će biti teže postizanje uzbuđenog stanja, što će takođe smanjiti količinu vaginalne sluzi. Upravo tu seks može učiniti prijatnim, ali i pojačati orgazam, tako da pilula protiv alergije može učiniti seks manje prijatnim.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]

Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati