Ljubav

Direktno.rs

11. 03. 2020. 15:51 0

NAJTEŽA? Nevera koja se ne pominje, pogađa mnoge

O seksualnoj i emotivnoj neveri se piše i priča sa svih strana, ali jedan drugi oblik "preljuba" stvara sve više problema parovima.

Jeste ikad čuli za pojam finansijske nevere?

To je oblik ponašanja u vezi ili braku koje se ogleda u neiskrenosti po pitanju finansijske situacije. Tačnije, radi se o preteranom trošenju i gomilanju dugova bez znanja partnera.

Ovaj oblik nevere uključuje i svaku finansijsku odluku koja je doneta bez konsultacije s partnerom i koja ima negativan uticaj na vezu ili finansijsku stabilnost para.

Brojne studije pokazale su da je finansijska nevera u velikom porastu i da se događa među parovima u svim životnim dobima.

Prema jednom istraživanju iz SAD, 41 odsto Amerikanaca od partnera krije dugove, prazne račune, pozajmljivanje novca i štetne navike trošenja.

Impulsivna tajna kupovina i neplansko trošenje među najčešćim su finansijskim problemima sa kojima se parovi susreću. Kada se istina otkrije, dolazi do teške povrede poverenja među partnerima, a strana od koje su se skrivali problemi s razlogom se oseća prevareno.

Teško je poverovati da je neko mogao toliko da vas laže, neko za koga ste mislili da ga razumete i da možete da ga "pročitate".

Svađe vezane za novac su teže i traju duže, kaže Megan McCoy profesorka na univerzitetu u Kanzasu koja se specijalizovala za finansijsku terapiju, novi oblik terapije koji kombinuje finansijsko i porodično savetovanje.

Potrošačke navike najčešće postanu problem u trenutku kada se par odlučuje za neku veliku investiciju poput kupovine novog automobila ili stana i u neočekivanim kriznim situacijama kada je novac hitno potreban. Upravo tada na videlo izlaze tajne osobe koja je krila svoju finansijsku prevaru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]

Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati