Kuhinjica

Direktno.rs

10. 12. 2021. 12:20 0

Trikovi da prepoznate pravi prirodni med

Kod kupovine meda jedino što nam je svima bitno jeste da je pravi, prirodni. Iako se skoro svi porodaju pod tom "markicom" ipak nisu svi takvi, naime pravi med ima neka svojstva koja "veštački" med nema, a otkrivamo kako ih možete jednostavno raspoznati.

Med je oduvek imao posebno mesto u svakom domaćinstvu, ipak neki proizvođači medu dodaju šećerni sirup kako bi dobili veće količine. Ako želite znati kako da razlikujete čisti, pravi med od "lažnog", ovo su trikovi koji će vam u tome pomoći…

Stavite kašiku meda u vodu i ako ostane na dnu čaše, reč je o pravom, čistom medu. "Veštački" će odmah početi da se otapa, odnosno meša  s vodom.

Kad se iz tegle uzme kašika meda i stavi u usta, med se jede, a ne guta. Ako se tada pod jezikom oseti tvrdoća i gorčina, to je pravi, prirodni med. Osim ukusa, pravi med se može prepoznati i po izgledu. Naime, kada je reč o pravom medu, primetićete da on nakon nekog vremena kristalizuje.

Takođe možete namočiti malo vate u med te je zapaliti - goreće ako je med pravi. Stavite kap meda na prst. Pravi, čisti med ostaće na jednom mestu, dok će lažni brzo početi da curi po prstu. Možete ga staviti i pred mrave, oni će se razbežati ako je pravi jer ga ne podnose.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Daj da se uozbiljimo

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati