Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

01. 08. 2021. 07:00 0

Ručak koji do sada niste probali: Losos u sosu od pomorandže

Slatkasto-kiselkasti ukus sosa odlično se slaže uz ribu. Probajte, oduševićete se!

Sastojci: 
1 kg fileta lososa, 
50 ml maslinova ulja, 
3 kašike limunovog soka, 
so,
biber.

Za sos: 
300 ml pomorandžinog soka,
80 g luka,
30 g maslaca,
250 ml pavlake,
20 g kapra,
1 kašičica gustina,
1 kašičica narezane pomorandžine kore,
1/2 kašičice belog bibera,
1 kašika mešavine suvih začina.

Priprema: Riblje filete pokapajte limunovim sokom, malo posolite i pobiberite. Na zagrejanom ulju ih sa svake strane propržite i stavite na toplo mesto. Na maslacu kratko propržite luk narezan na rebra, zalijte sokom od narandže i sa oko 100 mililitra vode. Zajedno kuvajte oko pet minuta. Dodajte narezanu koru pomorandže, suvi začin, biber i kapar koje ste prethodno isprali u hladnoj vodi. Kuvajte još pet minuta i na kraju dodajte gustin razmućen u malo vode i pavlaku. Pustite da još jednom provri. Toplu ribu prelite pripremljenim sosom i poslužite.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati