Kuhinjica

Direktno.rs [ Izvor: agromedia.rs ]

30. 04. 2021. 10:11 0

Šest saveta za uspešno kuvanje uskršnjih jaja!

Lepo ofarbana i ukrašena uskršnja jaja poseban su i najvažniji detalj na našim trpezama ovih dana. Zato je veoma važno da među njima nema napuklih ili nekih sa neprijatnim mirisom. Mi smo istražili i isprobali nekoliko koraka za uspešno kuvanje uskršnjih jaja.

1. Ne čuvajte jaja za Uskrs u frižideru

Jaja za farbanje izvadite iz frižidera barem sat vremena pre kuvanja. Ovo će znatno smanjiti mogućnost pucanja tokom barenja. Ipak, ne bi trebalo da ostavljajte jaja dugo van frižidera kako se ne bi pokvarila. 

2. Neka jaja u šerpi za kuvanje imaju dovoljno prostora

Pre nego što počnete sa kuvanjem jaja, vodite računa o tome da ona imaju dovoljno prostora u posudi koju ste izabrali za kuvanje. Ona nikako ne bi trebalo da se sudaraju. Ukoliko želite da uštedite vreme, možete istovremeno da kuvate jaja u nekoliko posuda.

3. Dodajte malo soli ili sirćeta u vodu za kuvanje

Jedna velika kašika soli ili sirćeta utiče na brže zgrušnjavanje proteina u belancetu jajeta. Vodite računa, jaja za farbanje treba da izvadite iz frižidera barem sat vremena pre kuvanja.4. Pazite da ne prekuvate jaja

Kada voda sa jajima prokuva, postepeno smanjujte temperaturu na plotni, a zatim je potpuno isključite i poklopite šerpu. Ostavite jaja da se kuvaju još desetak minuta u već toploj vodi. 

5. Odhladite kuvana jaja

Kako biste zaustavili proces kuvanja, uz pomoć rupičaste kašike prenesite jaja u posudu koju ste napunili hladnom vodom, ili iscedite vruću iz posude za kuvanje i zamenite je hladnom. Možete dodati i nekoliko kockica leda.

6. Vratite ohlađena jaja u frižider

Sve dok se potpuno ne ohlade, preporučljivo je da jaja budu u frižideru. Tako će se belance bolje zgusnuti, pa će biti lakše i da se jaja oljušte.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati