Na meniju nešto novo: Izliveni sataraš iz rerne | Kuhinjica | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: stvarukusa.rs ]

18. 02. 2021. 06:00 0

Na meniju nešto novo: Izliveni sataraš iz rerne

Ako volite povrće, sataraš je uvek odličan izbor. Ovako napravljen u rerni je još boljeg ukusa.

Sastojci:

1 glavica crnog luka

100 g zelenog mladog luka

2-3 paprike

1 papričica

2-3 paradajza

150 g dimljene slanine

Za preliv:

4 jajeta

4 kašike ulje

4 kašike brašna

1 prašak za pecivo

2 čaše (200ml) jogurta

50 g peršuna

so, biber

Priprema:

Prvo kratko propržite krupnije sečen crni luk, pa dodajte isečen zeleni deo mladog luka. Papriku isecite na manje trake, a papričicu na kockice i dodajte u luk. Paradajz iseckajte na kockice, ali odstranite onaj mekši deo da ne bi pustio mnogo vode. Dodajte i paradajz u povrće, a zatim i slaninu na kockice. Gotovo povrće sipajte u tepsiju.

U umućena jaja dodajte jogurt, brašno, ulje, so, biber, peršun i prašak za pecivo. Sipajte preliv preko sataraša i malo poravnajte. Preko narendajte kačkavalj.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 25-30 minuta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Bogat repertoar

Zoran Živković [24.02.2021.]


Video dana

Policajac klovn

Anketa

Koji hit Đorđa Balaševića najviše volite?

Rezultati