Kuhinjica

Direktno.rs

26. 06. 2020. 07:22 0

Zbog grešaka u kuhinji, delujete NEUREDNO

Kuhinja je mesto u kući u kom se okuplja porodica za stolom, a neretko dolaze i gosti. Nemojte dozvoliti da detalji iz te prostorije pokažu da izgledamo neuredno.

Na primer, ako stvari slažete na policama bez ikakvog reda.

Ako je vaša kuhinja relativno mala i stvari je potrebno držati na otvorenom, važno je da stvari slažete što bolje. Odaberite lepo posuđe s kojima ćete postići uredan efekat. Proverite da li se boja i stil podudaraju sa vašom kuhinjom. Verujte nam, biće vam drago jer će sve izgledati urednije, nego što zaista jeste.

Okrnjeno posuđe i uništene šerpe, treba baciti što pre jer zbog njih ćete delovati neuredno. Takođe se savetuje da što pre bacite napukli drveni probor, poput varjača, jer će se u tim pukotinama uvući prašina i bakterije.

Rešite se i plastičnih posuda koji su uništene ili promenile boju, bacite stare lonce i redovno menjajte drveno posuđe.

Da biste bili sigurni da vaša sudopera nije zauvek puna prljavog posuđa, izračunajte koliko tanjira, viljušaka, kašika i noževa zapravo imate i koristite. Tako ćete biti primorani da redovno perete suđe i da koristite samo onoliko koliko vam je potrebno.Ponekad posuđe, salvete, kese i vaze ostaju na stolu iako nema potrebe za tim, zbog toga izgledate neuredno. Osim na urednost stola, morate obratiti pažnju i na čistoću posuda za šećer, so i drugih začina.

Sunđeri i krpe se ne mogu izostaviti u kuhinji, bez obzira koliko ružno izgledali. Veće sunđere ne treba sušiti na ivici sudopere, jer pored toga što ružno izgleda, može ostaviti tragove buđi.

Sunđeri i krpe uvek treba da budu potpuno suvi. Jedno istraživanje je otkrilo da 86 odsto mokrih sunđera luči buđ. Uz to se preporučuje se da ih menjate jednom nedeljno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati