Kuhinjica
13. 05. 2020. 12:29 0
Može nešto drugačije? Probajte GASPAČO od avokada
Gaspačo od avokada je prava eksplozija ukusa. Pravi se u blenderu, od samo pet sastojaka.
Recept za ovo vegansko jelo otkriva Ljiljana Čolović, autorka knjige “Vegan: zdravo posno jelo za dušu i telo".
- Topli dani su pred nama i hladna supa, kao što je gaspačo od avokada, bi svakako donela osveženje bez premca. Kada kažemo hladna, ne mislimo na supu iz frižidera već na sirovu supu pripremljenu samo u blenderu ili food procesoru. Sirova jela imaju mnoge prednosti posebno za sve one koji drže do zdravog načina života i kojima je zdravlje na prvom mestu - kaže Ljiljana Čolović za portal Zdrava i prava.
Ona dodaje da se veganski način ishrane sve više primenjuje na svim svetskim meridijanima, na internetu može da se pronađe mnoštvo recepata, koji se lako i brzo pripremaju.
- A to nam je svima potrebno. Bez mnogo komplikovanih radnji. Zato je važno da imamo u kući blender i čitav svet je naš! Od tog trenutka sve će biti lakše za sve ukućane, a posebno za mame koje imaju mnogo obaveza oko dece i pripreme jela za njih - dodaje Liljana.
Pored tri superzrela avokada, potrebni su vam još jedan veliki krastavac, dva čena belog luka, sok jedne limete i jedna zelena čili papričica.
Što se pripreme tiče, ona je više nego jednostavna.
Dovoljno je samo da sve sastojke ubacite u blender i kratko izmiksate dok se sve ne sjedini. Ukoliko je gaspaćo od avokada previše gust, možete dodati malo filtrirane vode, ali je najukusniji bez dodavanja vode. Vaša hladna supa ili gaspačo je spreman za jelo.
Komentari 0
ostavi komentar