Korona

Direktno.rs

10. 03. 2022. 17:42 1

Ukidaju se kovid propusnice od subote

Nakon više meseci primene kovid propusnica, Krizni štab za borbu protiv koronavirusa danas je na sednici odlučio da one budu ukinute i samim tim ublaži epidemiološke mere u Srbiji. Ova odluka stupa na snagu u subotu.

- Doći će do ublažavanja svih mera. U prvom redu navela bih ukidanje važenja kovid propusnica koje će stupiti na snagu od subote. Takođe imamo i zadržavanje preporuke za nošenje maski u zatvorenim prostorima. Kada je u pitanju ukupan broj ljudi na skupovima u zatvorenim prostorima, ukida se limitacija broja ljudi. Od subote svi bioskopi, pozorišta, moći će da rade normalnim režimom rada, koji je bio pre nastupanja svih mera - rekla je Darija Kisić.

Ona je dodala da je izolacija obolelih i dalje na snazi jer je to osnovna protivepidemijska mera koja uključuje izolaciju od najmanje sedam dana.

- Na osnovu učestalosti obolevanja i umiranja imamo postepeno smanjivanje. Ono što ukazuje na povoljniju situaciju je ukupan broj pregleda na kovid ambulantama, broj hospitalizovanih, a to je uslovilo i smanjivanje potrebnog broja kovid ambulanti. Bolnice su počele da se vraćaju u normalan režim rada, a u ovom momentu su kovid bolnice nove bolnice koje smo izgradili za vreme kovid - rekla je Kisić.

Kovid propusnice uvedene su u oktobru i važile su za ugostiteljske objekte, kockarnice i kladionice.

Svi koji su poslednjih nekoliko meseci hteli da idu u restoran ili kafić posle 20 časova, to su mogli da učine samo ukoliko imaju propusnicu, odnosno ako su vakcinisani ili imaju test.

Pre nekoliko dana pojedini članovi Kriznog štaba najavili su da će na ovoj sednici one biti ukinute jer je sadašnji način primene "izgubio smisao".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati