Korona

Direktno.rs

21. 02. 2022. 20:51 1

Džonson ukida preostale mere u Britaniji

U Velikoj Britaniji će biti ukinute sve preostale mere uvedene zbog kovida-19, rekao je premijer Boris Džonson i istakao da se sa vladinih ograničenja prelazi na ličnu odgovornost.

Zaraženi građani od četvrtka neće više imati zakonsku obavezu samoizolacije, a prestaće i praćenje kontakta zaraženih, rekao je Džonson u parlamentu. Ljudima će se i dalje savetovati da ostanu kod kuće ako su bolesni, ali više neće dobijati dodatnu finansijsku podršku uvedenu tokom pandemije za izostajanje s posla.

Od 1. aprila, PCR testovi biće besplatni samo za starije i osobe sa slabijim imunitetom. Ipak, Vlada je naglasila da pandemija nije gotova i da bi virus i dalje mogao neprijatno da iznenadi.

Džonson je rekao da su naučnici "sigurni da će biti novih sojeva i vrlo je moguće da će biti gori od omikrona".

Vlada će ponuditi četvrtu dozu vakcine starijima od 75 godina i osetljivim grupama.

- Ne trebaju nam zakoni da bismo bili pažljivi prema drugima... Naučimo da živimo sa ovim virusom i nastavimo da štitimo sebe i druge bez ograničavanja naših sloboda - rekao je Džonson.

Pojedini naučnici su rekli da je ukidanje svih ograničenja rizičan potez koji bi mogao dovesti do porasta infekcija i oslabiti odbranu zemlje od zaraznijih budućih sojeva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati