Korona

Direktno.rs

09. 02. 2022. 20:47 0

Njujork ukinuo obavezno nošenje maski u zatvorenom

Američka država Njujork ukinula je danas obavezno nošenje maske u zatvorenim prostorima, restoranima, firmama, objavila je guvernerka Keti Hočul u vreme kada broj zaraženih od kovida-19 pada u SAD.

Obaveza nošenja maski koja ističe sutra prema zakonu države Njujork će ipak za sada ostati na snazi u školama.

Obavezno nošenje maski u najvećem delu unutrašnjih prostora uvedeno je 10. decembra, kada je velik broj građana počelo da se zaražava omikron sojem virusa.

U obraćanju novinarima iz svoje kancelarije u gradu Njujorku Hočul je rekla da su stope zaraze od tada pale na nivo koji je bezbedan da se povuče šire naređenje o nošenju maski.

Ona je rekla da smatra da može da ukine tu meru obzirom na pad broja slučajeva, i pad broja kovid pacijenata u bolnicama.

- Ova borba nije gotova, ne predajemo se. Ovo nije razoružanje - rekla je ona i dodala da su "trendovi vrlo, vrlo pozitivni".

Maske će ipak biti obavezne na nekim mestima u zdravstvenim ustanovama, nekim domovima i javnom saobraćaju. Privatne firme će takođe moći same da odrede da li će nastaviti da traže maske, prenosi AP.

Hočul je rekla da će početkom marta ponovo razmotriti pitanje maski u školama, sa namerom da se deca testiraju posle raspusta krajem februara. Na osnovu tih podataka će se doneti odluka o daljim koracima.

Oko 5.000 kovid pacijenata nalazilo se u bolnicama u državi Njujork u ponedeljak, što je niže od vrhunca od gotovo 12.700, 11. januara ali i dalje duplo više od broja ljudi u bolnicama 21. novembra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati