Korona

Direktno.rs

08. 02. 2022. 17:45 14

Zdravstveni radnik: "Moja majka nije umrla od korone..."

Našoj redakciji obratila se Tatjana Stajić, zdravstveni radnik iz Novog Sada, koja tvrdi da je njena majka preminula u bolnici u Sremskoj Mitrovici 29. januara od posledice operativnog zahvata žučne kese, međutim, kako navodi ona, za pojedince je uzrok smrti koronavirus.

Kako kaže Stajić, njena majka Vidosava Veselica je 16. avgusta prošle godine doživela moždani udar i od tada kreće borba za njen opstanak.

- Po meni je bila neadekvatno lečena u „Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju“ u Slankamenu. Dan pre otpusta, ustanovilo se da ima upalu pluća. Na naš zahtev je upućena u bolnicu u Sremsku Mitrovicu. Test na PCR - negativan. Po otpuštanju iz bolnice, a posle samo sedam dana - 04.12.2021. dobija Covid-19 i ostaje u istoj bolnici na lečenju do 04. januara ove godine, a po proceni načelnika trebala da izađe posle samo sedam dana. Onda smo uspeli da majci obezbedimo smeštaj u „Gerontološki centar - Sad“, čekajući slobodno mesto u Rumi - zbog blizine mesta stanovanja - kaže Stajić.

Stajić dalje navodi da njena majka u „Gerontološki centar - Novi Sad“ dolazi sa negativnim PCR testom i prelazi u izolaciju radi preventive, te koristi terapiju („Vancumicin“ ampule). Veselica zatim prelazi u „Gerontološki centar - Ruma“, a urađeni test na koronavirus ponovo je negativan, te ona ponovo prelazi u izolaciju radi preventive, gde i dalje koristi („Vancumicin“ ampule).

Januara 27. Veselica se zbog „napada žuči“ kao hitan slučaj odvozi u bolnicu Sremska Mitrovica gde na prijemu čeka četiri sata. Tu joj je urađen ponovo PCR test, koji je bio negativan. Dva dana kasnije je operisana, gde je ubrzo po dogovoru sa infektologom i anesteziologom, a zbog postojećeg rizika da je inficirana omikron sojem, Veselica prebačena u crvenu zonu.

- Izgleda da nekome, najverovatnije zbog brojke umrlih, nije dovoljan PCR test, te se u roku od nekoliko sati pristupa dopunskom testu - antigenski test, koji je bio pozitivan. Majka je u 17:30 premunula posle operacije žuči, međutim, uzrok smrti je ipak Covid-19. Pre preuzimanja tela, moja majka je sa najlon vrećom stavljena u limeni uložak - bez mogućnosti indetifikacije, uz dodatni trošak od 16.000 dinara. Da se razumemo, nije sve stvar u novcu, nekada je princip jači od bilo čega, a pogotovo kada neko svesno vređa našu inteligenciju. Da li je moguće da će se o ovom, i sličnim slučajevima - uvek ćutati i dokle - pita Stajić.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati