Korona

[ Izvor: N1 ]

22. 01. 2022. 11:45 3

U Kniću skoro 70 odsto testiranih ima koronu

Od ukupnog broja testiranih osoba na kovid-19 opština Knić ima 68,42 odsto pozitivnih, dok je za Šumadijski okrug taj podatak 43,23 odsto, sopštio je kragujevački Institut za javno zdravlje (IZJZ). U poslednja 24 časa u Šumadijskom okrugu je koronom zaraženo 1.063 osobe.

Grad Kragujevac ima 741 novoobolelog, Aranđelovac beleži blagi pad na 116, šumadijska varošica Knić zabrinjavajućih 78 novoinficiranih, Rača 42, Lapovo 33, a opština Batočina 28 osoba. Topola beleži 25 novoobolelih od korone u danu – značajno manje nego pre dva dana (71).

Kragujevački IZJZ saopštava da je u Šumadijskom okrugu u petak na koronu testirano 2.459 osoba, a među testiranima je 43,23 odsto pozitivnih građana, piše N1.

U Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac hospitalizovan je 121 pacijent koji se leči od koronavirusa, od kojih je 10 na respiratorima.

Broj vakcinisanih osoba u četvrtak u Šumadijskom okrugu prvom dozom cepiva protiv koronavirusa je 34, drugom 22, a buster dozom 89 osoba, podaci su kragujevačkog IZJZ-a.

Od početka pandemije covid-19 u sedam opština Šumadijskog okruga prvom vakcinom je cepljeno 44,57 odsto građana, drugom 43,40 a trećom dozom skromnih 25,21 odsto stanovništva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati